21 Ekim 2011 Cuma

Spor Toto 2. Lig, 6. Hafta: KONYA TORKU ŞEKERSPOR 0 - 3 Tepecikspor A.Ş.



15.10.2011 – 15:00
Konya Recep Konuk Tesisleri
Spor Toto 2'nci Lig, Beyaz Grup - 6'ncı Hafta Karşılaşması

KONYA TORKU ŞEKERSPOR 0 - 3 Tepecikspor A.Ş.


Hakemler: İlkay Aydın, Tolga Bakal, Samet Çiçek
Konya Torku Şekerspor: Akın Vardar, Kerem Can Akyüz, Tanju Yavuz, Murat Dilek (75' Mehmet Balban) Ömer Ali Şahiner (56' Ertan Koç) Sinan Turan (80' Rıdvan Sağlam) Özgür Çelik, Ümit Aydemir, Eren Görür, Kenan Karışık, İshak Çakmak
Yedekler: Ahmet Sabri Fener, İlkay Margılıçlı, Erkan Ferin, Seçkin Bektaş
Teknik Sorumlu: Metin Altınay
Tepecikspor: Eray Çalışkan, Türker Toptaş, Ali Görkem Aydın, Deniz Durmuş, Selim Deniz Peker (69' Mehmet Alaeddinoğlu) Adem İnanç, Mehmet Uzun (46' Mehmet Can Kasap) Eser Şen, Gökhan Çalışal, Ufuk Çam, İdris Hacıfazıloğlu (70' Aydın Tabak)
Yedekler: Barbaros Canbey, Ümit Atalay, Serhat Gülşen, Evren Erdeniz
Teknik Sorumlu: Armağan Turhan
Goller: 3' & 88' Eser Şen, 83' Mehmet Can Kasap 
Sarı Kartlar: 18' Murat Dilek, 35' Sinan Turan, 72' Eren Görür - 59' Adem İnanç, 60' Eray Çalışkan, 70' Eser Şen, 75' Mehmet Alaeddinoğlu
Kırmızı Kart: 41' İshak Çakmak

MAÇ ANALİZİ:

Malesef sene öncesi bizlerde hakim olan korku başımıza geldi. Konya Şeker kadrosunu baştan aşağı yenilemenin dahası kadroyu kuvvetlendirmek yerine güçsüzleştirmek seçeneği seçmiş olmanın acısını kendisi yaşamakta ve bizlere yaşatmakta.


Düşünün 2-3 senedir yer aldığı liglerde oynadığı futbolla Ulusal medya'da dahi ses getirmiş bir takım kendi evinde Tepecikspor gibi vasat bir takımdan 3-0 gibi ağır bir yenilgi alacak. Bunu 2 sene önce Kasımpaşa'ları Manisa'ları yenerken deseler herkes kahkaha atardı muhtemelen.


Şekerspor'un durumu oldukça kritik. 6 maçta alınan sadece 4 puanla takım malesef çok zor bir durumda. Maçtan önceki hafta annesi kaybeden teknik direktör Metin Altınay'a takımın bir teselli vermesi beklenirken tam tersi bir şekilde hafta sonunun karanlık geçilmesi manidar bir durum. Dahasıda var. Karşılaşmadan sonra sene öncesi TV programlarında oldukça kendine güvenen bir teknik adam profili sergileyen Metin Altınay malesef takımı bu kötü durumda terkeden ilk isim oldu. Metin Altınay'ın yerine takımı bundan sonra kariyeri bizlere çokta ışık saçmayan Mustafa Çapanoğlu getirildi. Umarım Mustafa Çapanoğlu takımı hızlı bir şekilde ilk önce Orta sıralara daha sonrasındaysa alışık olduğumuz üst sıralara taşır. Devre arasına kadar takımın düşme potasından uzaklaşması gerekiyor. Takımın şu anda en fazla ihtiyaç duyduğu şey devre arasının bir an evvel gelmesi ve eskisi gibi güçlü bir kadro kurulması için gerekli takviyelerin yapılması.


Maça dönecek olursak Şeker maçı kalesinde gördüğü golle açtı ve kalesinde gördüğü golle kapadı. Maç boyunca gol arayan takım Şeker gibi gözüksede oyuncuların kale önündeki beceriksizliği ve maçın son 15 dakikasındaki oyundan düşüşü bu skorun oluşmasında temel etken oldu.


Tepecikspor 2'nci dakikada taçtan bulduğu golle üstünlüğü sağlayarak maça inanılmaz avantajlı başladı. Daha sonrasında beraberlik arayan Şeker'in önüne ister istemez hakem çıktı. Bu yazımda hakemleri eleştirmek istemezdim ama malesef Şeker'in bu maçta bir türlü beraberliği yakalayamamasında etkenlerden biride Samsun bölgesi hakemidir. Buradan bir eleştiride 41'nci dakikada direkt kırmızı kart gören İshak Çakmak'a yapmak gerekli. İshak gibi genç bir oyuncunun ne pahasına olursa olsun hakeme küfretmemesi gerekirdi. İshak ikinci yarı sahada olmayınca takım inanılmaz efor sarfetti ve son 10 dakikada oyundan düşerek 2 gol daha kalede gördü. Şekerspor'daki en yetenekli oyunculardan birisi olduğu kadar malesef Şekerspor'daki en agresif oyunculardan biriside İshak Çakmak. Bu agresiflik takıma bazen artı bazen eksi olarak yansıyor. Küfür ve sportmenlik dışı fauller   malesef takımı tetikleyen değil yıkan hareketler. İshak'ta agresiflik hususunda malesef Şeker'e hep zarar veren isimlerden birisi.


Haftaya oynanacak Şanlıurfa maçı takımın Mustafa Çapanoğlu ile tanışma maçı olacak. Deplasmandaki bu maçtan açıkcası hiç bir beklentim yok. Şanlıurfa yıllardır özlemini duyduğu lige bu sene yaptığı yatırım ve takımın başına getirdiği teknik adamla çok daha yakın. Şeker'i bu kadar kötü durumda yakalamışken hata yapacaklarını sanmıyorum. Bu maçta Şeker oyuncuları için Mustafa Çapanoğlu'na kendilerini kanıtlama fırsatı Şeker'i maçta öne çıkarabilecek tek neden olabilir onun harici Şeker'in Urfa deplasmanında işi gerçektende çok zor.




Tepecik hezimeti Metin Altınay'ın sonu oldu.

Mustafa Çapanoğlu Şeker'in yeni Teknik adamı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder