1 Ekim 2011 Cumartesi

Bank Asya 1.Lig, 4.Hafta: Bucaspor 0 - 0 KONYASPOR Maç Analizi


29.09.2011 – 20:30
İzmir Yeni Buca Stadı 'Buca Arena'
Bank Asya Birinci Lig - 4'üncü Hafta Karşılaşması

 Bucaspor 0 - 0 KONYASPOR




HAKEMLER: Mürvet Sezer, Hakan Atilla Gökbilgin, Uygar Bebek
BUCASPOR: Ömer Kahveci, Kamil Ahmet Çörekçi, Efe Halil Özarslan, Erman Güraçar, Alparslan Erdem, Aykut Çeviker, Civar Çetin, Zafer Çevik (dk.78 Serkan Yanık), Mehmet İncebacak (dk.57 Onur Çubukcu), Torric Jebrin (dk.85 Salih Uçan), Abdülkadir Özgen
YEDEKLER: Samet Dinçer, Fatih Özçelik, Erdal Çelik, Melih Vardar
TEKNİK DİREKTÖR: Sait Karafırtınalar
KONYASPOR: 
Mariusz Pawelek, Hakan Aslantaş, Selim Ay, Erdinç Yavuz, Muhammed Yürükuslu, Serkan Şahin, Alvaro Mejia Perez, Recep Aydın, Serbay Yağız, Ali Dere (dk.86 Can Parlayan), Marcin Andrzej Robak
YEDEKLER: Ercüment Kafkasyalı, Feyyaz Belen, Tolga Ünlü, Niyazi Nayernazlı, Rifat Erdem, Abdülkerim Bardakçı
TEKNİK DİREKTÖR: Osman Özdemir
SARI KARTLAR: 31' Abdülkadir Özgen - 52' Alvaro Mejia Perez, 54' Recep Aydın, 64' Serkan Şahin
KIRMIZI KART: 76' Erman Güraçar

MAÇTAN DAKİKALAR:

8.dakikada Abdülkadir'in şutunda top az farkla yandan auta gitti.
22.dakikada Serbay Yağız ceza sahası dışında buluştuğu topa istediği gibi vuramadı ve meşin yuvarlak kaleci Ömer'de kaldı.
25. dakikada Alparslan'ın soldan uzun taç atışında Konya defansından seken topa ceza sahası ön çizgisi üzerinden Civar voleyi çaktı. Kale ağzında Zafer'e çarpan meşin yuvarlağı konuk ekip kornere yollayarak tehlikeyi savuşturdu. 
29.dakikada Alpaslan, kendi yarı sahasından kullandığı taç atışında, defansın arkasına sarkan Abdülkadir'i çok iyi gördü. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Abdülkadir'in yerden sert vuruşunu Pawelek son anda kornere çeldi. 
59.dakikada Recep Aydın'ın ortasında Alvaro'nun kafa vuruşu az farkla auta gitti.
63.dakikada Serkan'ın uzun pasında iki rakip ile birlikte ceza sahası içerisine giren Recep Aydın'dan önce davranan kaleci Ömer topun sahibi oldu.
64. dakikada Onur'un düşürülmesiyle kazanılan frikiği Aykut direkt taleye gönderdi, meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 
65.dakikada Ali Dere'nin ortasında topu düzeltip sert bir vuruş yapan Serbay'ın şutu defanstan döndü.
68.dakikada Abdülkadir'in şutunda kaleci Mariusz Pawelek topun sahibi oldu.
69.dakikada Onur'un şutu yan ağlarda kaldı.
73.dakikada Hakan Aslantaş'ın serbest vuruşunda ceza sahası içerisinde uygun pozisyonda topa iyi yükselen Erdinç Yavuz'un kafa vuruşu az farkla auta gitti.
77.dakikada Serbay'ın ara pasında topla buluşan Marcin Robak Erman Güraçar tarafından düşürüldü. Hakem Mürvet Sezer, Erman Güraçar'ı kırmızı kart ile oyun dışına gönderdi.


MAÇ ÖZET:



MAÇ ANALİZ:
Evdeki kayıpla sonuçlanan Tavşanlı maçından sonraki durak bir çok takımın çıkmakta zorluk çektiği Buca Arenaydı. Bir hafta önce zorlu Sakarya deplasmanında son 20 dakikadaki müthiş enerjisi ve oyunuyla 3 puan çıkaran Bucaspor'a konuk olacak takımımız daha sahaya çıkmadan moralmen çökmüştü. İzmir'e Kulübün otobüsüyle giden takımımız Uşak'ta emniyet tarafından durduruldu. Konya'daki bir Montçuya olan 40.000 TL'lik borç yüzünden otobüsü bağlanan ekibimiz Konya'dan kiraladıkları başka bir otobüsle İzmir'e planlanandan 4 saat geç ulaştı. Takımdaki oyuncuların o andaki ruh hallerini ben düşünemiyorum. Bu derece anormallikleri bu kadar kısa bir zamanda yaşayacağımı hiç aklıma getirmemiştim ama her gün yeni bir şok yaşayarak bu duruma hafiften alışmaya başladım. Her neyse maça dönelim biz. Buca Arena'da bize basan bir rakip bekliyordum ama bu beklentim çıkmadı. Tabiki ev sahibi olmanında etkisiyle Bucaspor bizden daha baskın görünüyordu ama öyle bizi kendi sahamıza yıktılar gibi bir durum gerçekleşmedi. Oyun çok az pozisyonlu bir maç olarak başladı ve öylede bitti. Buca'lı Erman'ın oyundan atılması sonucu son 15 dakikası tamamen Konyaspor kontrolünde geçen maç bu sene sık sık rastlayacağımız 0-0'lık skorla tamamlandı. Son 15 dakikada 3 puanı kaçırdık diyebiliriz ama genel anlamda yine bu maçın hakkı'da 0-0'dı. 


Bank Asya Birinci Lig'de şu anda gol atma sevinci yaşayamayan tek takım biziz. Bir gerçek var bu skor bulamama sıkıntısı takım üzerinde çok baskı yaratıyor. Yediğimiz tek gol var onuda kendimiz attık. Rakip filelere atmayı başaramayınca kendi kalemizi vurduk diyebiliriz :) Aynı zamanda gol atmayı başaramayan takımımız ne ilginçtirki yediği saçma sapan tek golle Bank Asya'da en az gol yiyen takımı.


Şimdi sırada bir başka zorlu deplasman Sakarya maçı var. Uzun zamandır Sakaryaspor'la karşılaşmıyorduk. Umarım uzun zaman sonra karşılaşacağımız Sakarya maçında hem golle hem galibiyetle tanışırız. İnanırsak neden olmasın!










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder