23 Ekim 2011 Pazar

Bank Asya 1.Lig, 7.Hafta: Denizlispor 1 - 2 KONYASPOR Maç Analizi


19.10.2011 – 20:00
Denizli Atatürk Stadı
Bank Asya Birinci Lig - 7'inci Hafta Karşılaşması

 Denizlispor 1 - 2 KONYASPOR


HAKEMLER: Hüseyin Sabancı, Adil Sinem, Ahmet Şimşek
DENİZLİSPOR: Evren Özyiğit, Murat Önür, Eric Geno Sije Odhiambo, Can Erdem, Emin Aladağ, Mohamed Sacko (28' Ragıp Basdağ) Veli Acar, Ercan Ünal (75' Hüzeyfe Doğan) Fatih Yiğen, Koray Çölgeçen, Fatih Ceylan (53' Güray Vural)
YEDEKLER: Yakup Bugün, Yasin Çakmak, Bi Goua Gerard Gohou, Furkan Şeker
TEKNİK DİREKTÖR: Osman Özköylü
KONYASPOR: Mariusz Pawelek, Selim Ay, Gökhan Emreciksin (70' Rifat Erdem) Marcin Andrzej Robak (88' Can Parlayan) Recep Aydın, Hakan Aslantaş, Ali Dere (85' Feyyaz Belen) Mahamadou Kere, Serbay Yağız, Muhammet Yürükuslu, Abdülkerim Bardakçı
YEDEKLER: Ercüment Kafkasyalı, Tolga Ünlü, Abdülkerim Kılıç, Niyazi Nayernazlı
TEKNİK DİREKTÖR: Osman Özdemir
SARI KARTLAR:  41' Murat Önür - 23' Serbay Yağız, 30' Hakan Aslantaş, 62' Mahamadou Kere, 84' Recep Aydın
GOLLER: 87' Hüzeyfe Doğan - 41' Serbay Yağız, 55' Gökhan Emreciksin


MAÇTAN DAKİKALAR:
9.dakikada Ali Dere'nin ceza sahası içerisine çevirdiği topu defans son anda araya girerek kornere gönderdi.
11.dakikada Gökhan Emreciksin'in ceza sahasına gönderdiği topu Selim kafayla çevirdi. Defansın uzaklaştırmak istediği topun gelişine Ali Dere'nin vuruşu auta gitti.
17.dakikada Murat Önür'ün kale sahasına gönderdiği yüksek topu kalecimiz Mariusz Pawelek son anda kornere gönderdi.
31.dakikada Gökhan Emreciksin'in kaleye gönderdiği aşırtma topu Evren iki hamlede kontrol etti.
33.dakikada Serbay'ın ortasında defans topu uzaklaştırmak isterken Gökhan Emreciksin'in şutu defansa çarptı. Ancak hakem aut kararı verdi.
38.dakikada Muhammet'in presinde top Gökhan Emreciksin'de kaldı. Oyuncumuzun şutunu kaleci Evren kontrol etti.
42.dakikada Hakan Aslantaş'ın pasında topla buluşan Ali Dere'nin ortasını kaleci Evren Marcin Robak'tan önce uzaklaştırdı. Serbay'ın topun gelişine yaptığı mükemmel vuruş ağlarla buluştu ve Konyaspor'umuz 1-0 öne geçti.
44.dakikada Ali Dere'nin defansın arkasına gönderdiği topta Recep Aydın kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vurmak yerine çalım atmak isteyince kaleci Evren meşin yuvarlağın sahibi oldu.
45.dakikada Veli'nin sağ kanattan yaptığı ortayı kalecimiz Mariusz Pawelek çeldi. Can Erdem önünde kalan topa vurdu Mariusz Pawelek yakın mesafeden gelen topu bir kere daha uzaklaştırdı. Son kez topa vuran Can Erdem meşin yuvarlağı auta attı.
50.dakikada Recep Aydın'ın uzun pasında Ercan Ünal'dan sıyrılan Ali Dere rakibi tarafından ceza sahası içerisinde düşürüldü. Hakem Hüseyin Sabancı 'devam' dedi.
54.dakikada Recep'in ceza sahasının üzerine gönderdiği topa Marcin Robak'ın vuruşunu kaleci Evren güçlükle çeldi. Dönen topu iyi takip eden Gökhan Emreciksin dar açıdan düzgün bir vuruşla Konyaspor'umuz 2-0 öne geçiren golü kaydetti.
63.dakikada Can Erdem'in pasında Emin Aladağ'ın şutu kalecimiz Mariusz Pawelek'te kaldı.
66.dakikada Selim Ay'ın Eric'i düşürmesiyle kazanılan penaltıyı Emin Aladağ kullandı. Kalecimiz Mariusz Pawelek penaltıda gol izni vermedi.
72.dakikada Murat Önür'ün ortasında Eric'in kafa vuruşunda topu Mariusz Pawelek kontrol etti.
76.dakikada Muhammet'in sol kanattan ortasında Rifat'ın topun gelişine vuruşu defanstan döndü.
88.dakikada Feyyaz'ın kullandığı serbest vuruşta top auta gitti.
90.dakikada Selim Ay'ın kafayla verdiği geri pası takip eden Huzeyfe Doğan yakın mesafeden sert bir vuruşla maçın skorunu belirledi.



MAÇ ÖZET:

MAÇ ANALİZ:
Yine deplasman ve yine 3 puan. Üst üste ikinci kez bir deplasmandan 3 puanla dönüyoruz.

Denizlispor'da tıpkı biz gibi bir kaostaydı. Ama bizim kaos ortamımız'la onlarınki çok farklıydı. Biz oyuncularına para veremeyen, takımı sahiplenecek kişileri yalvararak bulabildiğimiz bir ortamdayken Denizlispor sene öncesi yaptığı transferlerle ışık saçıyordu. Mantıken bakıldığında Denizlispor'un bu duruma geleceğini ve aynı şekilde Konyaspor'unda bu derece istikrarlı olacağını kimse düşünmüyordu.


Maç ortada başlamıştı. Yani her iki tarafta birbirlerini tartıyordu. Yine bir Konyaspor maçı golsüz bitecek (en azından devre) diye beklerken Ali Dere'nin enfes ortası Marcin Robak'ın kafa vuruşunun kaleciden sekmesi ve Sebray Yağız'ın jeneriklik golü maçın seyrini tamamen değiştirdi. İkinci yarının 55'nci dakikasında kaleciden seken topa Gökhan Emreciksin'in ders verir nitelikteki şık vuruşuyla 2-0'ı bulduk. 2-0'dan sonra nee olduysa oldu. Takımımız bu dakikadan sonra tamamen oyunu Denizlispor'un forse etmesi için elinden geleni yaptı. İnanılmaz derecede geriye çekildik ve Denizlispor'a üzerimizde baskı yaratması için davetiye çıkardık.


Maç öncesi Defans ve Ön liberoda büyük bir soru işaretimiz vardı. Cezalı Mejia, Erdinç ve sakat Serkan Şahin yoklardı. Erdinç'in yerine defans blogunda ilk 6 maçın istikrarlı ismi genç yetenek Selim Ay'ın partneri olarak 16 yaşındaki Abdulkerim Bardakçı'yı görünce ister istemez acaba diye sormadım değil. Daha geçen sene bırakın A2 takımı DGSL'de oynayan bir oyuncu 1 sene sonra Bank Asya'da direkt 11'de sahaya çıkıyordu. Şüphelerimizde sanırım haklıydık. Maç sonrası şüphe etmemizin yersiz olduğunu gördük. Ama hata yapmasını beklediğimiz isim maçın sessiz sedasız kahramanlarından birisi olurken daha istikrarlı görünen oyuncumuz maçı az daha Denizlispor'a veriyordu. Bahsettiğimiz isim tabiki Selim Ay. 


Selim Ay demiştik. Selim Ay ceza sahasında yaptığı aşırı gereksiz bir hamleyle Denizlispor'a maça ortak olma imkanını çok geçmeden sunuyordu. Ama Denizlispor tecrübeli ismi Emin Aladağ ile bu ikramı geri çeviriyordu. öylede diyebiliriz Selim'in ikramına karşı çıkan Pawelek oluyordu. Penaltıdan sonra maç Emin için bitti diyebiliriz çünkü kaçan penaltıdan sonra Denizlispor taraftarı bütün eleştiri oklarını Emin'e nişan almaya başlamıştı bile. Penaltının kaçmasıyla Denizlispor taraftarı maçta desteği bırakıp oyuncuları üzerinde baskıya başlıyordu. Bu fırsatı malesef değerlendiremeyen ekibimiz en azından 2-0'ı koruyordu. Derken Selim Ay maçtaki ikinci ikramını yapıyordu. Baskı olmayan bir pozisyonda Pawelek'e kafayla geri pas vermeyi planlayan Selim arkasında bekleyen kurt Hüzeyfe Doğan'dan (Bundesliga ve Şampiyonlar Ligi patentli - Bayer 04 Leverkusen) habersizdi. İkinci kez ikramı bulan Denizlispor bu sefer önceki ikramı geri çevirmekten pişman olacak ki memnuniyetle Selim'in ikramını kabul ediyor ve golü buluyordu :) Allah'tan bu ikram zamanı maçın son anlarında oluyordu ve 3 puanı alıyorduk. Daha erken kalemizde görebileceğimiz bir gol bizi bu maçtan 1 puanla dönmeye mecbur bırakabilirdi.


İnanın son dakikada gelen bu gole maçı kaybetmiş kadar üzüldüm. 7'nci maçta 2'nci kez kalemizde golü görüyorduk. Tavşanlı maçında da buna benzer saçma sapan bir gol yemiştik. 7 maçta yenen gol 2 ve 2'sinide biz kendi kendimize attık. Düşüsenize o golleri yemesek şu anda namağlup olacağız ve 7 maçta gol yemeyerek inanılması güç bir istatistik yakalayacağız. Hemde başkansız, sahipsiz, küme düşmüş moralmen çöküntü içinde , transfer yapamamış, oyuncularına para veremeyecek kadar müşkül durumdayken.


Selim Ay'a çok yüklendim farkındayım. O konuya bir kez daha değinelim. Genç oyuncu, hata yapa yapa yapmamayı öğrenecek. Selim'de dahil biz hepsiyle gurur duyuyoruz. Şimdiye kadar genç oyuncularla Bank Asya'da mücadele edip Konyaspor gibi üst sıralara oynayan takım şu ana kadar görülmedi. Geçen seneki Diyarbakırspor, ondan önceki Kocaelispor, Malatyaspor. Bu takımların hepsi zorunluluktan gençleriyle sahaya çıktılar ve hepsi küme düştüler. Selim Ay bizim genç yeteneklerimizden birisi. İlerisi için umut beslediğimiz yeteneklerimizden birisi. Hata yaptı hemde iki kez ama onun canı sağolsun.


Onurlu ve Cesur yürek Konyaspor oyuncularımızın hepsiyle ne kadar övünsek azdır.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder