8 Ekim 2011 Cumartesi

Bank Asya 1.Lig, 5.Hafta: Sakaryaspor 0 - 2 KONYASPOR Maç Analizi


02.10.2011 – 19:00
Sakarya Atatürk Stadı
Bank Asya Birinci Lig - 5'inci Hafta Karşılaşması

 Sakaryaspor A.Ş. 0 - 2 KONYASPOR



HAKEMLER: Tayfur Özkan, Ali Saygın Ögel, Gökmen Olgaç
SAKARYASPOR A.Ş.: Harun Avgın, Berat Çetinkaya, Gökhan Kök, Zafer Aydoğdu, Gazanfer Aydın (89' Bünyamin Demir) Mesut Morgül, Muharrem Efe (60' Selim Çatalbaş) Levent Demiray (76' Selçuk Köytepe) Yunus Akman, İlkay Demir, Şaban Özel
YEDEKLER: Cüneyt Çelik, Salih Dursun, Onur Demir, Hakan Çalışkan
TEKNİK DİREKTÖR: Şaban Yıldırım
KONYASPOR: 
Mariusz Pawelek, Hakan Aslantaş, Selim Ay, Erdinç Yavuz, Muhammet Yürükuslu, Serkan Şahin, Alvaro Mejia Perez, Recep Aydın (89' Can Parlayan), Serbay Yağız, Ali Dere (87' Rifat Erdem), Marcin Andrzej Robak (88' Abdülkerim Bardakçı)
YEDEKLER: Ercüment Kafkasyalı, Tolga Ünlü, Feyyaz Belen, Niyazi Nayernazlı
TEKNİK DİREKTÖR: Osman Özdemir
SARI KARTLAR:  48' Berat Çetinkaya, 62' Gazanfer Aydın, 64' Mesut Morgül, 65' Şaban Özel, 83' Selim Çatalbaş, 89' Selçuk Köytepe - 17' Serkan Şahin, 20' Alvaro Mejia Perez, 24' Erdinç Yavuz, 51' Hakan Aslantaş, 65' Mariusz Pawelek
GOLLER: 44' Recep Aydın, 83' Marcin Andrzej Robak

MAÇTAN DAKİKALAR:
3.dakikada Muharrem Efe'nin şutu az farkla üstten auta gitti.
8.dakikada Mesut'un ortasına dokunan İlkay'ın kaleye gitmekte olan topunu son anda araya giren Hakan Aslantaş uzaklaştırdı.
10.dakikada Levent'in kullandığı serbest vuruşta Yunus'un kafa vuruşu üstten auta gitti.
12.dakikada Muharrem Efe ikili mücadelede Recep Aydın'dan sıyrıldı. Şutu kalecimiz Mariusz Pawelek'te kaldı.
13.dakikada İlkay'ın karşı karşıya ve müsait durumdaki vuruşunu kalecimiz Mariusz Pawelek çıkarttı ve gol izni vermedi.
15.dakikada Levent'in vuruşunda defansa çarpan topu kalecimiz Mariusz Pawelek son anda kornere gönderdi.
16.dakikada Ali Dere sol tarafta rakibinden sıyrıldı ve içeri çevirdiği topu uzaklaştıran Sakaryaspor defansı gol izni vermedi.
34.dakikada Aalvaro'nun ara pasında defans ofsayt diye durdu. Devam eden oyunda topu kontrol edemeyen Recep Aydın mutlak gol fırsatından yararlanamadı.
35.dakikada Erdinç'in orta sahadan aldığı ve yaklaşık 25 metre sürdükten sonra Marcin Robak'a verdiği meşin yuvarlağın ceza sahasına ortasında kaleci Harun topun sahibi oldu.
42.dakikada İlkay'ın ortasına Levent'in vuruşu auta gitti.
45.dakikada Serbay kendi ceza sahamız içerisinde aldığı topla rakiplerinden sıyrıldı ve yaklaşık 70 metre sürdükten sonra meşin yuvarlağı Recep Aydın'a aktardı. Ceza sahasına girerken iki rakibinden topu kontrol eden Recep Aydın plase ve düzgün bir vuruşla takımımızı 1-0 öne geçirdi.
56.dakikada
 Levent'in kullandığı kornerde Yunus'un kafa vuruşu auta gitti.
59.dakikada Serbay'ın ara pasında topla buluşan Recep Aydın'a son vuruştan önce müdahale eden defans mutlak bir golü önlerken topu kornere gönderdi.
68.dakikada Recep'in pasında topla buluşan Hakan Aslantaş'ın ortası auta gitti.
70.dakikada Marcin Robak'ın kafayla aşırttığı topla buluşan ve ceza sahasına giren Serbay Yağız'ın vuruşunda kaleci Harun gol izni vermedi.
76.dakikada Mesut'un şutunda top kalecimiz Mariusz Pawelek'te kaldı.
83.dakikada Serkan Şahin'in düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Marcin Robak'ın yaklaşık 25 metreden güzel vuruşu önce üst direğe çarptı. Ardından kale içerisine düşen topta yardımcı Gökmen Olgaç'ın uyarısıyla hakem Tayfur Özkan gol kararı verdi ve Konyaspor'umuz 2-0 öne geçti.

MAÇ ÖZET:

MAÇ ANALİZ:
Çok zorlu bir dönemden geçen Konyaspor'un Sakaryaspor karşısında 3 puanı alacağını bir çok kişi aklının ucundan bile geçirmemişti. Ama oldu. Evet. Konyaspor ilk gollerini ve ilk galibiyetini yıllardır taraftarlarının sürtüşmeler yaşadığı Sakaryaspor deplasmanında aldı.

Maçın ilk 20 dakikasında yadsınamayacak bir Sakaryaspor baskısı vardı. Evlerinde oynuyor olmalarının ve Tatanga'ların iyi desteğinin bunda etkisi reddedilemezdi. Bu baskılı anlarda Sakaryaspor; oyuncularının sürekli olarak hedefi şaşırarak topu dağlara taşlara yollaması ve deneyimli eldiven Mariusz Pawelek'in başarılı performansı ilerleyen anlarda Sakarya'lı oyuncuların yorgun düşmeleriyle sonuçlandı. Oyunda dengenin sağlandığı anlarda Konyaspor'da net pozisyonlar bulmaya başladı. Maç dengeye gelmişti artık. Oyuncular ve taraftarlar ilk yarının golsüz beraberlikle biteceğini düşünürlerken şapkadan tavşan çıkmıştı bile. 44'üncü dakikada müthiş organize bir pozisyon sonunda 2011-2012 sezonunun ilk golünü buluyorduk. Gol'de Recep'in deneyimli oyunculara taş çıkarırcasına attığı 2 çalım ve düzgün gol vuruşu kadar Serbay'ın kendi sahasındaki mücadelesiyle kazandığı topu mükemmel bir şekilde Recep'e aktarışıda seyrine doyum olmayacak bir gösteriydi. 

Sakaryaspor ikinci yarıda'da ilk yarının ilk 20 dakikasındaki performansını bir türlü sahaya yansıtamadı. Bu anlarda Konyaspor iki net yüzde yüzlük kontra atak pozisyonunu birini Recep birini Serbay'la kaçırdı. Gelmeyen gol bizleri adeta hop oturup hop kalkarak maçı izlemeye mecbur bıraktı, ta ki 83'te gelen Robak'ın füzesine kadar.

83'üncü dakikada suskun ve takım arkadaşları tarafından forvet hattında sürekli yanlız bırakılan Marcin Robak artık suskunluğu bozmanın zamanının geldiğini topun başına geçip çıkattığı füzeyle haykırdı. Ne yalan söyleyeyim top kesinlikle çizgiyi geçmedi. Hakem golü vermeye bilirdi ama o yardımcısına güvenerek gol kararını çoktan vermişti bile. Topun gidişi bu pozisyonun hakkının gol olduğunu göstersede pozisyon net olarak gol değildi.

Uzun bir zaman sonra (yaklaşık 200 gün) galibiyet görmek hele ki bunu Sakaryaspor karşısında görmek ilk 4 haftadaki moral bozukluğunu bir nebze olsun üzerimizden aldı. Artık bir momentumla galibiyet serisine başlanılması gerek. Eğer takımımıza destek olursak Kartalspor'la Atatürk stadın'da oynayacağımız maçla bu seri başlayabilir.

Buca ve Sakarya deplasmanlarından gelen 4 puan şanssız geçen Tavşanlı maçındaki mağlubiyeti biraz olsun hafifletti. Buca ve Sakarya evlerinde bu sezon bir çok iddialı takımı şoka uğratacaklardır. Bu ilerleyen haftalarda çok daha net bir şekilde ortaya çıkacak. Alınan bu 4 puanın bir anlamının olabilmesi içeride maç kaybetmemeye, bir seri yakalamaya bağlı.

Başkanı olmayan, Genel Kurul kararı vermiş, Otobüsü haciz edilmiş, toplanan yardım paraları eski oyuncusu Erdal Kılıçaslan tarafından ipotek edilmiş bir takımın aldığı 6 puan bana göre başarıdır. Takımımıza güvendiğimiz sürece bu çocuklar bize başarılı günleri muhakkak göstereceklerdir. Sene sonunda altyapı ve deneyimli oyuncularla harmanlanan bu kadrodan 4-5 oyuncu Konyaspor'la olmasa bile başka ekiplerle ileriki yıllarda çok başarılı olacaklardır. Temennimiz bu günleri Yeşil-Beyaz'lı formamız altında yaşamaları.

Son olarak SALDIR KONYASPORUM.......!!!!
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder