23 Ekim 2011 Pazar

Bank Asya 1.Lig, 6.Hafta: KONYASPOR 0 - 0 Kartalspor Maç Analizi


16.10.2011 – 16:00
Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk stadı
Bank Asya Birinci Lig - 6'ıncı Hafta Karşılaşması

KONYASPOR 0 - 0 Kartalspor
HAKEMLER: Mete Kalkavan, Süleyman Özay, Özgür Ertem
KONYASPOR: Mariusz Pawelek, Recep Aydın, Muhammet Yürükuslu, Selim Ay, Erdinç Yavuz,
Alvaro Mejia Perez, Gökhan Emreciksin (84' Can Parlayan) Ali Dere (89' Feyyaz Belen) Hakan Aslantaş, Serbay Yağız, Marcin Andrzej Robak
YEDEKLER: Ercüment Kafkasyalı, Tolga Ünlü, Abdülkerim Bardakcı, Rifat Erdem, Niyazi Nayernazlı
TEKNİK DİREKTÖR: Osman Özdemir
Kartalspor: Kaya Tarakcı, Önder Çengel (78' Sezer Sezgin) Hamza Gezmiş, Mehmet Ayaz (87' Savaş Esen) Tolga Çavdar, Olgay Coşkun (62' Aydın Kuzu) Ahmet Gökhan Güney, Deyvison Denilson de Sousa Bessas, Mehmet Uslu, Ethem Ercan Pülgir, Adem Sarı
YEDEKLER: Haydar Yılmaz, Erhan Yılmaz, Boubacar Fofana, Oktay Demircan
TEKNİK DİREKTÖR: Besim Durmuş
SARI KARTLAR: 43' Marcin Andrzej Robak, 89' Alvaro Mejia Perez -  39' Tolga Çavdar, 58' Olgay Coşkun, 61' Mehmet Ayaz, 89' Hamza Gezmiş
KIRMIZI KART: 89' Erdinç Yavuz

MAÇTAN DAKİKALAR 
10.dakikada Gökhan'ın ortasında Marcin Robak'ın pasında topla buluşan Hakan Aslantaş'ın vuruşu auta gitti.
13.dakikada Ali Dere'nin pasında topla buluşan Marcin Robak'a vuruş izni vermeyen defans topu kornere gönderdi. Gökhan Emreciksin'in kullandığı kornerde Alvaro Mejia Perez müsait durumda topa dokunamadı.
15.dakikada Muhammet'in kullandığı taç atışında Marcin Robak topu kontrol etti. Araya giren defans meşin yuvarlağı uzaklaştırarak gol izni vermedi.
16.dakikada Alvaro'dan aldığı pasla rakiplerini tek tek çalımlayarak ceza sahasına giren Serbay'ın plase vuruşunda top kaleci Kaya'da kaldı.
20.dakikada Gökhan Emreciksin'in ortasında Erdinç'in kafa vuruşu auta gitti.
29.dakikada Ali Dere'nin çapraz pozisyonda şutunda top auta gitti.
32.dakikada Gökhan Emreciksin'in pasında topla buluşan Hakan Aslantaş'ın ortasında Ali Dere'nin kafa vuruşu auta gitti.
65.dakikada Gökhan Emreciksin'in kullandığı serbest vuruşta Marcin Robak'ın kafa vuruşunu Kaya güçlükle çeldi. Boşta kalan topu defans uzaklaştırdı.
77.dakikada Gökhan Emreciksin'in pasında topla buluşan Ali Dere'nin plase vurulu auta gitti.
81.dakikada Marcin Robak'ın indirdiği topa Serbay'ın vuruşu auta gitti.

MAÇ ÖZETİ:

MAÇ ANALİZ:
Takımız bir iç saha maçından daha galibiyet almadan ayrıldı. Her ne kadar evde galibiyet alamamak 
kötü bir istatistik olarak görülsede evde yenilmemek dahası rakibe bir elin 5 parmağını geçmeyecek sayıda pozisyon vermek ilerisi için umutlandırıcı.

Maçın ilk yarısının tek hakimi temsilcimizdi. Kartal atak yapmaya ikinci yarının son çeyreğinde temsilcimizin yorgun düşmesiyle başladı.

Robak ve Ali Dere çabalarının yanında becerikli olabilseydiler muhtemlen ekibimiz gol yemeden galip gelecek ve evdeki galibiyet alamama stresini üzerinden atabilecekti. Konyaspor bu seneki Çanakkale geçilmez tarzındaki savunma hattıyla gerçektende ligde üst sıraları zorlayabilecek konumda olduğunu bu sezon yine göstermiş oldu. Takım son ana kadar en kötü Play-Off şansını zorlayabilir. Bu senenin sürpriz ekibi olmaya aday.

Kartalspor açısından maçta en fazla ön plana çıkan isim Mehmet Ayaz'dı. Kalemizi en fazla rahatsız eden isim Mehmet'ti. Ufak tefek fiziğiyle defansımızın üstüne yaptığı deparlarla kalitesini göstermiş oldu.

Mejia ve Erdinç maçta gördükleri kartlarla Denizlispor maçı öncesi cezalı duruma düştüler. Buna Serkan Şahin'in sakatlığıda eklenince takım zaten alternatif sıkıntısı çekerken çok daha zorlanacağı aşikar. 

Yazıyı sonlandırmadan önce bir kaç kelamda sözde başkan Bahattin Karapınar'a edelim. Kale arkası tribünlerine seyirci almaması geç alınmış bir karadı ama giderayak taraftarları keriz yerine koyması ve biletlere zam yapması karakterini göstermiş oldu. Konyaspor için Bahattin Karapınar'ın gitmesi bir milat, bir kurtuluş. 
















Kendi Objektifimden:


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder