1 Ocak 2012 Pazar

Türkiye Kupası'nda rakip Fenerbahçe ( Türkiye Kupası, 3.Tur Eşleşmeleri ve Programı)

2.Tur'da Konyaspor'u farklı mağlup eden Konya Torku Şeker Kupa'nın 3'üncü Tur'unda yıllardır kupa özlemi çeken, bu sene başından beri oldukça sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe Spor Kulübü ile eşleşti.



Karşılaşma 12 Ocak 2012 Perşembe günü saat 20:30'da Kadıköy Şükrü Saraçoğlu stadında oynanacak. Maçı ATV veya A Haber kanalı yayınlayacak.

Açıkcası bu sezon Fenerbahçe'nin kupaya çok daha fazla önem vereceğini düşündüğümden 3 senedir (bu seneyide hesapladım) Kupa'da en başarılı takımlardan birisi olan Şeker'in pek fazla şansının olmayacağını düşünmekteyim. 


Bir kaç şeyde Kupa'nın saçma statüsü ile alakalı yazmak istiyorum. Kupa'da eskisi gibi bir heyecan olmayacağı 2.Tur'da belli etmişti kendisini. Saçma sapan bir seribaşı sistemi getirilmiş inanılması güç. İlk 2 turu geçen bir mütevazi alt lig takımının işi 3. Turdan itibaren çok ama çok zorlaşıyor. Buda kupada sürpriz şansını asgari seviyeye düşürüyor. Bunun en güncel örneği bu kura çekiminde yaşandı. Sözde 4 büyükler diye geçen takımlar kendilerinden daha alt seviyedeki takımlarla eşleştiler. Eşleşmeyi geçin ne hayır hikmetse bu takımlar karşılaşmaları kendi evlerinde yapacaklar. Daha düşük seviyedeki takımlar hem elenecekler hemde bir yığın deplasman masrafı yapacaklar. Federasyon sene öncesi zaten bu saçmalıkların içerisinde her daim yer alacağını yaptığı uygulamalarla göstermişti. Süper Lig'e saçma sapan bir play-off sisteminin getirilmesini, fikstürlerin anormal derecede sıkıştırılması bir yana Lig B ve 3.Lig'in gruplarının bile maçların başlangıç tarihine 1-2 hafta kalaya kadar belirlenmemesi zaten yeni göreve gelen Federasyon'un yetersiz olduğunu apaçık bize göstermişti. Şimdide Federasyon bu yetersizliklerini gündemde tutan 58.Madde olayıyla dosta düşmana haykırdı. Gündemde 58.Madde olayı olduğundan Federasyon'un yetersizliği bununla sınırlı tutuluyor ama bence 58.Madde kadar vahim bir durum Kupa'nın statüsü.

Ülke futbolu açısından ülkede futbolu, futbolu bilen tarafsız kişilerin yönetmesi en hayırlısı olacaktır ve umarım bunada en kısa zamanda kavuşur yeniden futboldan zevk almaya başlarız.

Ziraat Türkiye Kupası 3. tur kuraları çekildi


Bu yıl 50.si düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası'nın 3.tur kura çekimi Ataköy Olimpiyatevi'nde yapıldı. Kura çekiminde TFF Yönetim Kurulu üyesi Akif Üstündağ ile kulüp temsilcileri katıldı. 




Tek maçlık eleminasyon sisteminde oynanacak, 32 takımın katıldığı bu turda, 2. eleme turundan gelen 14 takım, 2010-2011 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de ilk 14 sırayı alan takımlar ile eşleşti. Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'i 15. sırada tamamlayan Sivasspor ile aynı sezon Bank Asya 1.Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselen 3 takım olan Mersin İdmanyurdu, Samsunspor ve Orduspor da birbiriyle eşleşti. Maçlar, kurada küçük numarayı çeken takımın sahasında oynanacak. Normal sürenin berabere bitmesi durumunda 15'er dakikalık 2 devre uzatılacak. Burada da eşitlik bozulmazsa penaltı atışlarına geçilecek.


10-11-12 Ocak'ta oynanacak maçlarda, turu geçen 16 takım bir üst kademeye yükselecek. 




ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI 3. TUR PROGRAMI
10.01.2012 SALI
GALATASARAY A.Ş.
ADANA DEMİRSPOR
TÜRK TELEKOM ARENA
20:30
BURSASPOR
ŞANLIURFASPOR
ATATÜRK
18:00
11.01.2012 ÇARŞAMBA
BOLUSPOR
GENÇLERBİRLİĞİ
BOLU ATATÜRK
13:00
AKHİSAR BELEDİYESPOR
KAYSERİSPOR
AKHİSAR İLÇE
13:00
BUGSAŞSPOR
MANİSASPOR
YENİKENT ASAŞ
13:00
EYÜPSPOR
ESKİŞEHİRSPOR
EYÜP
13:00
GAZİOSMANPAŞA
MP ANTALYASPOR
GAZİOSMANPAŞA
13:00
KDÇ KARABÜKSPOR
ÜNYESPOR
NECMETTİN ŞEYHOĞLU
15:00
TRABZONSPOR AŞ
GÜNGÖRENSPOR
HÜSEYİN AVNİ AKER
17:30
ADANASPOR A.Ş.
BŞ BLD.SPOR
5 OCAK
18:00
MKE ANKARAGÜCÜ
KASIMPAŞA
ANKARA 19 MAYIS
18:00
MERSİN İDMANYURDU
SİVASSPOR
TEVFİK SIRRI GÜR
18:00
BEŞİKTAŞ A.Ş.
GAZİANTEP BŞ BLD.SPOR
Fİ YAPI İNÖNÜ
20:00
SAMSUNSPOR
ORDUSPOR
SAMSUN 19 MAYIS
20:30
12.01.2012 PERŞEMBE
ÇAYKUR RİZESPOR AŞ
GAZİANTEPSPOR
YENİ RİZE
13:00
FENERBAHÇE
KONYA TORKU ŞEKERSPOR
FB ŞÜKRÜ SARAÇOĞLU
20:30


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder