10 Ocak 2012 Salı

Geçmiş zaman olur ki. Bu yetenekleri tanıyabildiniz mi?


Üstteki resimde yer alan oyunculardan tanıyabildikleriniz oldu mu? Soru açık ve net ama cevap o kadar kolay bulunamıyor malesef. Cevabı paylaşımın en altında :)



Görüntü 15 Mayıs 2007 tarihinde Konya Atatürk stadında oynanan Türkiye - Makedonya 16 Yaş altı Milli maçı sonrası galibiyet sevincini taraftarlarla paylaşan gençlerimize ait. 

Mevlana'nın 800. doğum yıldönümü nedeniyle UNECO tarafından 2007'nin tüm üye ülkelerde "Mevlana Yılı" olarak kutlanması için tavsiye kararı alınmasının ardından düzenlenen organizasyon kapsamında Türkiye ile Makedonya 16 Yaş Altı Milli Takımları, Konya ve Çumra'da 2 kez karşı karşıya gelmişti.

O günkü kadroda kimler var kimler :) Zaman makinesi misali kadroyu şimdi yazınca bir çok tanıdık isime rastlamak mümkün.

TÜRKİYE U-16 KADROSU:
Şimdilerin sorunlu oyuncusu Batuhan'ın başı çektiği takımımızda Eren Albayrak'tan tutun Abdülkadir Kayalı'ya Gençlerbirliği'nin As kalecisi Özkan Karabulut'tan tutun Fenerbahçe'ye yeni dönen Özgür Çek'e Stoper Mahmut Boz'a kadar bir çok tanıdık sima mevcuttu.

İsmail Haktan Odabaşı (Bursaspor) Makedon oyuncuyla
ikili mücadeledeyken
Bahar havasında oynanan maçlardan önce Batuhan'ın Manchester City ile ciddi ciddi isimi geçiyordu ve kendisi alt yaş milli takımında bir efsaneydi (O zamanlar Türkiye'de Batuhan'dan haberdar olanlar bir elin 5 parmağını geçmiyordu - Sanırım bende o 5 parmaktan biriydim :) ) Maça gitmeden önce bu maçı izlemeye beni mecbur bırakan oyuncu kesinlikle Batuhan'dı. Her oyuncunun özel bir seyircisi olur ve bu maçta ben Batuhan'ın özel bir seyircisiydim. Maçtan sonra zaten az buçuk bilgim olan bir oyuncuya hayran kalmış bir şekilde stadtan ayrılmış ve o günden sonra her muhabbetimde Batuhan'ın meziyetlerinden cümle aleme bahseden bir çenebaz olmuştum.

Milli takımımızda seyredilesi oyuncu sadece Batuhan değildi tabiki. Aynı şekilde İngiltere'den bir çok takımın takibinde olan Abdülkadir Kayalı (Manchester City'e gitmek yerine Fenerbahçe'yi seçmişti ve bu kararının yanlış olduğu daha sonra transfer dönemlerinde sürekli ismi takas pazarlıklarında geçmesiyle kanıtlandı.) ve Umutcan Yüksel ( O değil ama yedeği Özkan şu anda Süper Lig'de oynuyor) ile Gol makinesi Muhammet Demir'de ( Batuhan gibi Muhammet'te genç kademedeki milli takımlarda bir efsane)  en az Batuhan kadar dikkat çeken oyunculardı.

Batuhan neredeyse bütün hava toplarını almış ve yaşıtları arasında kendisini göstermişti. Makedonların beraberlik sayısından sevinçlerini abartmasını akabinde santradan attığı müthiş gol zaten onun U-16 kategorisine çok ama çok fazla olduğunun kanıtıydı.

Çağrı Kodalak o gün sahada beğenmediğim tek oyuncuydu ve kendisinin şu anda Sarıyer'de oynadığını bugün öğrenmiş oldum :) Kendisi 17 yaşındayken Birmingham City Reserve Takımından Göztepe'ye transfer olup Türkiye serüvenine başlamış ama ülkemiz şartlarına ayak uyduramayınca Vitesse Arnhem formasıyla Hollanda'ya geri dönmüştü. O zamanlar Aykut Kocaman'ın kendisini Fenerbahçe'ye istediğine dair bir çok haber çıkmıştı. Demekki o günden sonra futboluna çok şeyler katmış olacakki Fenerbahçe söylentileri çıkmıştı ama daha sonrasında İstanbul'da Fenerbahçe değil Sarıyer'de oynadığını görünce sanırım o zamanlar doğru bir yorum yaptım diye kendi kendime söylemedim dersem yalan olur :)

3-1 biten ilk maçın ardından Millilerimiz Çumra ilçesinde Makedon'larla bir kez daha karşılaşmış ve Batuhan'ın Hat-trick yaparak bir kez daha ''Ben buraya fazlayım'' diye haykırdığı maçı 6-0 gibi farklı bir skorla tamamlamıştı.

## Kendi Objektifimden o güne dair görüntüler ##






3-1 biten ilk maçta son golün görüntüsü
NOT:  Amatör çekim, Haliyle golü tam yakalayamamışım :)



Şenol Ustaömer yönetimindeki U16 Milli Takımımız, Makedonya ile Konya'da oynadığı ilk özel maçı 3-1 kazandı. Konya Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmada millilerimizin gollerini 50 ve 64. dakikaralarda Batuhan ve 80. dakikada Tolga kaydederken, Makedonya Milli Takımı'nın tek golünü ise 64. dakikada Miroslav attı.

Stat: Konya Atatürk
Hakemler: Deniz Çoban, Hasan Ertugan, Mustafa Aydın
Türkiye: Umutcan, Erhan, Çağrı (Dk. 40 Tolga ), Sertaç, Mahmut, İsmail, Mutlu, Soner, Batuhan, Abdulkadir (Dk. 40 Cemre ), Muhammed
Makedonya: Aleksandar Jeftimov, Dijamant Fazliji (Dk. 52 Aleksander Boskovski ), Kokan (Dk. 76 Armend ), Filip (Dk. 49 Dordi ), Mitko Mavrov, Albert, Aleksandar Mladenov (Dk. 73 Jasir), Marjan Altiparmakovski, Samir Fazli (Dk. 79 Dejan), Bunjamin Shabani, Miroslav
Goller: Dk. 50 ve 64 Batuhan, Dk. 80. Tolga (Türkiye), Dk. 64 Miroslav (Makedonya)
Sarı Kart: Dk. 78 Cemre (Türkiye) 



Şenol Ustaömer yönetimindeki U16 Milli Takımımız, Makedonya ile Konya'da yaptığı ikinci özel özel maçı 6-0 kazandı. Konya-Çumra İlçe Stadı'nda 5000'den fazla seyirci önünde oynanan maçta U16 Milli Takımımızın gollerini  6, 61 ve 63. dakikalarda Batuhan, 11. dakikada Doğukan, 52. dakikada Eren ve 76. dakikada Mutlu kaydetti.

Stat: Çumra Durmuş Ali Çalık Şehir
Hakemler: Volkan Çetinkaya, Hulusi Akırşan, Adem Türkmen
Türkiye: Özkan Karabulut, Erşah(Dk. 46 Soner), Özgür, Sertaç, Cemre, Tolga (Dk. 65 Muhammet Demir), İsmail(Dk. 46 Erhan), Muhammet Kurt (Dk. 46 Mutlu), Batuhan, Eren, Doğukan (Dk. 51 Abdulkadir)
Makedonya: Aleksandar, Dordi (Dk. 55 Dijamand Fazliji), Armend (Dk. 36 Kokan), Miroslav (Dk. 68 Vladimir), Mitko Mavrov, Filip, Albert (Dk. 55 Dejan Smovkovski), Aleksandar Mladenov (Dk. 36 Jasir), Samir Fazli, Bunjamin Shabani (Dk. 55 Dino Najdoski), Marjan Altiparmakovski (Dk. 65 Dejan)
Goller: Dk. 6, 61 ve 63 Batuhan, Dk. 11 Doğukan, Dk. 52 Eren, Dk. 76 Mutlu (Türkiye)
Sarı Kartlar : Dk. 9 Miroslav, Dk. 35 Marjan (Makedonya) 

İsmail Haktan Çumra'daki maçta orta açarken.

BU ARADA SORDUĞUM SORUNUN CEVABI:
Kel olan oyuncu Batuhan Karadeniz :)
19 - Muhammet Kurt
18 - Eren Albayrak
10 - Abdülkadir Kayalı
3 - Çağrı Kodalak
14 - Doğukan Genç
20 - İsmail Haktan Odabaşı
2 - Erhan Karayer
6 - İsmail Aslan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder