18 Eylül 2011 Pazar

Spor Toto 2. Lig, 1. Hafta: Trabzon Ofspor 0 - 0 KONYA TORKU ŞEKERSPOR




10.09.2011 – 18:30
Of İlçe Stadı
Spor Toto 2'nci Lig, Beyaz Grup - 1'nci Hafta Karşılaşması

Trabzon Ofspor 0 - 0 KONYA TORKU ŞEKERSPOR




HAKEMLER: Ekrem Gergici, Çetin Demirhan, Halil Çağlayan
OFSPOR: Erol Tırpan, Murat Suci, Fatih Aktaş (80' Tuncay Maldan), Mustafa Gürel, Burak Denizli (86' Sedat Şahin), Serkan Pala, Serdar Akdoğan, Gökhan Durmuş, Abdurrahman Kırmacı, Aydın Taşkın, Cihan Fatih Özdemir (70' Ömer Şengöz)
Yedekler: Tayfun Özdemir, Yusuf Abdioğlu, Mehmet Balcı, Samet Altuntaş
Teknik Sorumlu: Ahmet Kazım Ertem
KONYA TORKU ŞEKERSPOR: Akın Vardar, Kerem Can Akyüz, Tanju Yavuz, İlkay Margılıçlı, Ertan Koç (83' Mehmet Balban), Murat Dilek (78' Eren Görür), Ömer Ali Şahiner, Özgür Çelik, Özhan Keskinkale (63' Sinan Turan), Erkan Ferin, İshak Çakmak
Yedekler: Ali Melih Özçelik, Yusuf Akyel, Hüseyin Burak Erin, Fatih Sandallı
Teknik Sorumlu: Metin Altınay
SARI KARTLAR: 44' Gökhan Durmuş, 52'Abdurrahman Kırmacı - 65' İshak Çakmak

MAÇTAN DAKİKALAR
13.dakikada meydana gelen Ofspor atağında Abdurrahman'ın ortasıyla Şekerspor cezasahasında buluşan Serdar'ın şutunu kaleci çeldi.
42-dakikada Konya Şekerspor atağında altıpas içerisinden Tanju kafayı vurdu.Kale çizgisi üzerinden Murat kafayla çıkartı.
45.dakikada meydana gelen Ofspor atağında Abdurrahman sağdan Şekerspor cezasahasına girdi, şutu yandan auta çıktı.
69.dakikada Ofspor atağında Aydın-Cihan verkaçında topla buluşan Cihan'ın sert şutunu kaleci akın çeldi.
71 dakikada Gökhan Ofspor adına korner kullandı, altıpasta Serkan kafayı vurdu,üstten aut.
73 dakikada Şekerspor atağında Erkan Sinan'ın önüne bıraktı.Bu futbolcunun  sol çaprazdan çektiği sert şut direği sıyırarak auta çıktı.


ANALİZ:

Geçen sezon Konya Torku Şekerspor'un Bank Asya'ya direkt çıkma şansını elinden alan bir kaç takımdan bir tanesi Trabzon Ofspor'du. Trabzon Ofspor Konya Şekerspor'un rakiplerine karşı gösteremediği direnci fazlasıyla Şeker'e göstermiş ve oynanan 2 maçı da gol bile yemeden kazanmıştı. Son hafta maçı formaliteden ibaret olsa da istatistik anlamında bakıldığında ligde kalmayı son haftada başarabilmiş bir takıma karşı 1 puan bile alamamak Şeker için eksi hanesine yazılacak ilk maddelerden birisiydi. Geçen sene puan dahi alınamayan Of deplasmanından ligin ilk haftasında bir puan almak başarımı yoksa başarısızlık mı bu ilerleyen haftalarla birlikte şekillenen puan durumuyla ortaya daha net bir şekilde çıkacaktır. 

Şekerspor'un bu sene yer aldığı grupta Diyarbakır, Tokat, Kocaeli, Çorum gibi son derece kuvvetsiz rakipleri olduğu kadar Turgutlu, Bugsaş, İskenderun, Balıkesir, Altay, Yeni Malatya ve Şanlıurfa gibi her an herşeyi yapabilecek kapasitede büyük düşünen rakiplerde bulunmakta. Özellikle Şanlıurfa yılların özlemininde etkisiyle birçok Bank Asya takımından bile çok daha kuvvetli bir ekip kurdu ve bunun yanında senelerdir Play-Off'larda görmeye alıştığımız genç ve diri Bugsaşspor, Yusuf Şimşek'in başında yer aldığı çok para harcayan Turgutluspor, eski teknik adamımız Mehmet Altıparmak'ın çalıştırdığı ve bu lige çok fazla olan Altay ilk anda ligin favorileri görünümdeler. Balıkesir, İskenderun ve Yeni Malatyaspor'da bu ekipleri izleyecek ve zorlayacak ekipler. Önceki senelerdeki gibi Şeker artık grubunun lokomotif takımı değil. Sene başında takımın başına gelen Güngören mucizesinin baş mimarlarından Konya'lı Metin Altınay'ın dediği gibi bu sene hedefi oyuncular kendileri koyacaklar. Bugün oynanacak olan Pendikspor maçı bu hedefi koyma açısından son derece önemli.

Kişisel kanaatimce bu sene Şekerspor'un hedefi Play-Off olmalıdır. Gerçekci olmak lazım. 2 senedir istese çok rahat bir şekilde Bank Asya'ya çıkabilecek bir takım hakkında Konya'lıların aklında benim gibi bir soru işareti olması son derece normal.























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder