14 Eylül 2011 Çarşamba

Bank Asya 1.Lig, 1.Hafta: KONYASPOR 0 - 0 Kasımpaşa Maç Analizi


10.09.2011 – 18:30
Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk stadı
Bank Asya Birinci Lig - 1'nci Hafta Karşılaşması

KONYASPOR 0 - 0 Kasımpaşa

HAKEMLER: Hüseyin Sabancı, Mehmet Şahan Yılmaz, Birol Güldane
KONYASPOR: Mariusz Pawelek, Tolga Ünlü, Selim Ay, Erdinç Yavuz, Muhammet Yürükuslu, Serkan Şahin (dk.90+2 Niyazi), Alvaro Mejia Perez, Hakan Aslantaş, Serbay Yağız, Ali Dere (dk.72 Rifat Erdem), Marcin Andrzej Robak
YEDEKLER: Ercüment Kafkasyalı, Mehmet Abdullah Çoban, Feyyaz Belen, Aykut Uluç, Abdülkerim Bardakçı
TEKNİK SORUMLU: Salih Eken
KASIMPAŞA: Tolga Özgen, Erdi Öner, Sancak Kaplan, Juan Orlando Robledo Bustos (dk.6 Barış Başdaş), Özgür Öçal, Georgi Zdravkov Sarmov, Nikolay Emilov Dimitrov (dk.75 Azar Karadaş), Merthan Açil (dk.62 Hüseyin Kala), İbrahim Halil Çolak
Şahin Aygüneş, Murat Akın

YEDEKLER: Sadrettin Fırat, Taner Yıldız, Abdülhamit Yıldız, Atilla Yıldırım

TEKNİK DİREKTÖR: Uğur Tütüneker

SARI KARTLAR: 59' Nikolay Emilov Dimitrov, 77' Özgür Öçal, 86' Erdi Öner (Kasımpaşa)
KIRMIZI KART: 7' & 49' Hakan Aslantaş (dk.50)(Çift Sarı Kart) (Konyaspor)




MAÇTAN DAKİKALAR 
9.dakikada Serbay'ın şutunda kaleci Tolga topu güçlükle uzaklaştırdı.
15.dakikada Tolga'nın ortasında Marcin Robak'ın kafa vuruşu auta gitti.
17.dakikada Hakan Aslantaş'ın kafayla indirdiği topa Marcin Robak'tan önce davranan defans topu ve tehlikeyi uzaklaştırdı.
33.dakikada Marcin Robak'ın pasında sağ kanatta topla buluşan Serbay'ın vuruşu auta gitti. 
47.dakikada Marcin Robak'ın şutu kaleci Tolga'da kaldı.
50.dakikada Hakan Asla ntaş topa müdahale için ayağını kaldırdığı poizysonda rakibine faul yaptığı gerekçesiyle önce ikinci sarı kartı, ardından da kırmızı kartı görürken, takımımız 10 kişi kaldı.
59.dakikada Sarmov'un şutunu kaleci Mariusz Pawelek köşeden çıkardı.
65.dakikada Halil'in kafa vuruşunda top kaleci Mariusz Pawelek'te kaldı.
69.dakikada Şahin Aygüneş'in şutu auta gitti.
74.dakikada Hüseyin'in şutu kaleci Mariusz Pawelek'te kaldı.
86.dakikada Serbay Yağız orta sahadan aldığı topla ceza sahasına girdi. Şutu auta gitti.


MAÇ ÖZETİ:

MAÇ ANALİZ:
Bu karşılaşma Konyaspor'umuz için çok önemliydi. Konyalı'ların transfer yasağından ötürü yaşanan gelişmeler nedeniyle çok farklı bir bir yapılanmayla sezona başlayan Konyaspor hakkında bir çok hususta tereddütleri ve merakları mevcuttu. Yaş ortalaması oldukça düşük olan deneyimsiz ve daha ilk defa profesyonel bir çok oyuncusu olan gençleşmiş Konyaspor için bu maçta alınabilecek olası kötü bir skor gelecek haftalar öncesi takımın moralini daha ligin başında demorolize edebilirdi ama öyle olmadı. Konyaspor ilk karşılaşmadan yüzünün akıyla çıktı ve gelecek haftalar için hırsını taşıdı. Konyaspor bu maçtan yüzünün akıyla çıkarken yaşadığı bir çok olumsuzlukta vardı bunlar; takımın başına yeni gelen Teknik Direktör Osman Özdemir'in geçen seneden devam eden cezasından ötürü takımın başında olmaması, takımın karşılaşmanın son 40 dakikasını daha yani derim yerindeyse koskocaman bir ikinci yarıyı rakibinden bir kişi eksik oynaması ve ayrıca karşısındaki rakibinin geçen seneki Süper Lig kadrosunu %80-90 oranında korumuş, Bank Asya'nın en pahalı kadrosuna sahip hazır bir takım olması. Tüm bunlara rağmen hazırlık maçlarında gördüğümüz gibi Konyaspor'umuz oldukça savaşan, zor pozisyon veren yapısıyla bu maçta sahadan puansız ayrılmamayı başardı. Özellikle ilk yarıda sahada rakibinden çok daha baskın oynayan ve golü arayan takım vardı. İkinci yarıdaysa 10 kişi kalmanında etkisiyle oyunu büyük oranda kendi sahasında kabul eden ama çok net pozisyonlar vermemeye devam eden bir takım izledik. Maçta Konyaspor'umuz adına güven veren isimler başta kalecimiz Mariusz Pawelek, orta sahada bitmeyen tükenmek bilmeyen enerjisiyle Serkan Şahin ve defansta hiç sırıtmayan Selim Ay'dı. Ama bu isimlerden farklı bir yere konması gereken isim kesinlikle Tolga Ünlü. Tolga sanki yıllardır bu ligde oynuyormuşcasına rahattı ve kesinlikle maçın açık ara en iyi oyuncusuydu. Konyaspor'da göze batan en önemli eksiklikler ise; Marcin Robak'ın hücumda çok yanlız başına kalması ve bu nedenden ötürü anlamsız şekilde kanatlara ve orta sahaya top almaya gelmesi, Hücumları yönlendirebilecek oyuncu eksikliği, Kanatlardan gerekli desteğin verilememesi sayılabilir. Ayrıca Ali Dere'nin inanılmaz derecede formsuz ve güçsüz görülmeside es geçilmemesi gereken bir eksiklik ve bizlere eski Ali Dere'nin şu zor durumda çok lazım olduğu karşı çıkılamayacak bir gerçek.

Herşeye ve sahamızda 2 puan bırakmamıza rağmen takımımız yinede bizleri gelecek haftalar için ümitlendirdi. Şampiyonluğa oynarız demek için henüz çok erken ama bu takımın ligi alt sıralara yakın bitirmeyeceği ve en kötü Play-Off'lara katılım için mücadele edebilecek kapasitede olduğu bir kez daha anlaşıldı.











Salih Eken
Hüseyin Avni Yüce

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder