21 Eylül 2011 Çarşamba

Bank Asya 1.Lig, 2.Hafta: Kayseri Erciyesspor 0 - 0 KONYASPOR Maç Analizi


18.09.2011 – 18:30
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has stadyumu
Bank Asya Birinci Lig - 2'nci Hafta Karşılaşması

 Kayseri Erciyesspor 0 - 0 KONYASPOR 



HAKEMLER: Taner Gizlenci, Arkın Akgöl, Erdem Gökalp
KAYSERİ ERCİYESSPOR: Ferhat Odabaşı, Fatih Kılıçkaya, Cemil Adıcan, Serkan Atak (76' Emre Erol), Emrah Bozkurt, Amit Guluzade, Kemal Okyay, Metin Tuğlu (68' Vilim Posinkovic), Davut Babur, Sofiane Hanni, Gökhan Kaba 
YEDEKLER: Ali Türkan, Cemal Taşlı, Muhammed Emin Bakan, Mehmet Öztonga, Bilal Kılıç
TEKNİK DİREKTÖR: Fikret Yılmaz
KONYASPOR: Mariusz Pawelek, Tolga Ünlü (80' Feyyaz Belen), Selim Ay, Erdinç Yavuz, Muhammet Yürüsulu, Alvaro Mejia Perez, Serkan Şahin, Recep Aydın (72' Rifat Erdem), Serbay Yağız, Ali Dere (89' Niyazi Nayernazlı), Marcin Andrzej Robak
YEDEKLER: Onur Nazmi Terzioğlu, Mehmet Abdullah Çoban, Can Parlayan, Abdülkerim Bardakçı
TEKNİK DİREKTÖR: Osman Özdemir
SARI KARTLAR: 18' Amit Guluzade, 85' Vilim Posinkovic - 56' Alvaro Mejia Perez, 70' Ali Dere, 75' Selim Ay

MAÇTAN DAKİKALAR:
3.dakikada
 Marcin Robak'ın pasında topla buluşan Ali Dere, daha müsait durumda bulunan aynı oyuncuya pası vermekte gecikince araya giren defans topu uzaklaştırdı.
6.dakikada Metin Tuğlu'nun sol kanatta kale sahasına çevirdiği topu kaptanımız Erdinç çizgiden çıkardı.
9.dakikada Marcin Robak'ın verdiği pasta müsait durumda topa vurmakta geciken Ali Dere'nin topunu uzaklaştıran Serkan Atak gol izni vermedi.
11.dakikada Muhammet Yürükuslu'nun sol kanattan ortasında Recep Aydın'ın kafa vuruşu kaleci Ferhat'ta kaldı.
12.dakikada Alvaro Mejia Perez'in pasında topla buluşan Serkan Şahin'in şutu az farkla auta gitti.
32.dakikada Recep Aydın'ın kullandığı serbest vuruşta Alvaro Mejia Perez'in kafa vuruşu auta gitti.
33.dakikada Serkan Atak'tan sıyrılan korner çizgisinden içeriye giren Ali Dere pas vermek yerine sert bir şut kullanınca araya giren Cemil Adıcan göğsüyle topu uzaklaştırdı.
35.dakikada Metin Tuğlu'nun serbest vuruşunda Gökhan Kaba'nın kafa vuruşu kalecimiz Mariusz Pawelek'te kaldı.
45+1.dakikada Metin Tuğlu'nun kullandığı serbest vuruşta kalecimiz Mariusz Pawelek son anda yumrukla topu kornere göndererek gol izni vermedi.
54.dakikada
 Serbay Yağız'ın şutunda top auta gitti.
62.dakikada Gökhan Kaba'nın şutunda araya giren defansımız topu kornere göndererek gol izni vermedi.
65.dakikada Recep Aydın'ın pasında ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Serkan Şahin'in sert şutunu kaleci Ferhat güçlükle uzaklaştırdı. Dönen topu kontrol eden Alvaro Mejia Perez'in şutu kaleci Ferhat'ta kaldı.
67.dakikada Metin Tuğlu'nun kullandığı serbest vuruşta kalecimiz Mariusz Pawelek iki hamlede topun sahibi oldu.
72.dakikada Posinkovic'in şutu auta gitti.
76.dakikada Guluzade'nin şutunda kalecimiz Mariusz Pawelek meşin yuvarlağı köşede kontrol etti.
86.dakikada Muhammet Yürükuslu'nun ortasında Serbay Yağız'ın şut denemesi etkisiz kaldı ve kaleci Ferhat topu kontrol etti.
89.dakikada Serbay Yağız'ın getirdiği topu Serkan Şahin daha müsait durumdaki Ali Dere'ye verdi. Oyuncumuzun şutu az farkla yandan auta gitti.
90.dakikada Feyyaz Belen'in yaklaşık 25 metreden şutunda kaleci Ferhat meşin yuvarlağın sahibi oldu.


MAÇ ÖZETİ:


MAÇ ANALİZ:
Senenin ilk deplasmanında Konyaspor yine bir çok kesimi terse yatırarak puan çıkarmayı başardı. Her ne kadar henüz gol atma sevinci yaşayamasakta gol yemeyerekte kolay kolay puansız ayrılmayacağımızı bir kez daha futbol camiasına göstermiş olduk.

Kadir Has stadında malesef taraftar sayısı son derece azdı. Bunda Erciyes'in Kayseri'de üvey evlat muamalesi görmesinin etkisi ne kadar tartışılır. Futbol oynamak için herşey varken ilginin bu kadar az olması futbol adına son derece manidar bir durumdu.

Maçın ilk 20-25 dakikasında karşılaşma Erciyes hakimiyetinde geçti. Bunda Konyaspor'da genç oyuncuların çoğunlukta olmasının etkisinin olduğu reddedilemeyecek bir gerçek. 25'nci dakikadan sonra karşılaşmanın son 10 dakikasına kadar maç orta sahada üstünlük kurma mücadelesi ile geçti. Son 10 dakikadaki Erciyes baskısında takımın yorgun düşmesi ve yine genç oyuncularının tecrübesizliğinin etkisi vardı. Buna rağmen 90'nci dakikadaki net pozisyonu bulan takımımız eğer Ali Dere biraz daha dikkatli olsa maçtan 3 puanla ayrılabilirdi. Sağlık olsun. Takımımız ilerisi için ümit vermeye devam ediyor.

Karşılaşmanın yıldızı Erdinç Yavuz ve Türk futboluna yeni armağanlarımızdan birisi olmaya aday Serbay Yağız'dı. Pawelek her zamanki gibi görevini eksiksiz yerine getirdi. Malesef halen daha kendisiyle kopuk oynayan orta saha yüzünden Marcin Robak beklentileri karşılayamadı. Takımımız adına en kötü isim oyuna sonradan dahil olan ve yaptığı net basit pas hataları ile göze batan Rıfat Erdem'di. Oyuncunun genç olması ve bununla birlikte profesyonel olarak ilk kez oynamasında bunun etkisi muhakkak ki vardır ama geçen haftaki performansının ardından daha fazla süre aldığı bu maçta performansını arttırması beklentilerimizi karşılayamaması ilk başlarında eksi bir puan.

26 Eylül 20:30'da rakibimiz geçen senenin sürpriz ekibi TKİ Tavşanlı Linyitspor olacak. Tavşanlı'nın geçen seneki Tavşanlı olmadığı bir gerçek ama ilk 2 haftada oynanan 18 maçta 2 golden fazlasını atabilen tek takım olmaları halen daha tehlikeli olduklarının bir göstergesi. Konyaspor'un muhakkak kazanması gereken bir rakibi. Kasımpaşa ve Erciyes deplasmanında kaybedilen 4 puan'ın affı olur ama Tavşanlı'ya karşı hemde evde kaybedilecek puanların affı kesinlikle olmayacaktır. İlk 2 haftadaki tahminimde yanılmadım ve takımımız ne gol atabildi nede gol yedi. Bu seferki tahminim takımımızın yine gol yemeyeceği ama bu sefer en az 1 tane atacağı yönünde.




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder