30 Eylül 2011 Cuma

İçimizden biri Ahmet Sabri





Konyasporluyuz.com sitesi için yapmış olduğum röportaj. 8 Haziran'da yaptığımız bu söyleşiyi paylaşmak burüne nasipmiş.

İçimizden biri Ahmet Sabri

‘Konyaspor altyapısındaki gençleri ne zaman A takımda göreceğiz?’ sorusu yıllardır Konyaspor taraftarlarının şikâyetlerinin başında gelen bir sorun. Sürekli bir muamma içinde olan ve belirsizliğini yıllardır koruyan bu sorun FİFA’dan gelen transfer yasağıyla birlikte zorunlu olarak cevabını buldu. Konya’nın iki numaralı temsilcisi Konya Torku Şekerspor, Konyasporluların bu yaşadığı sıkıntıdan yıllardır uzak bir şekilde altyapılarının mahsulü gençlere forma şansı tanıyarak bu anlamda Konyaspor’dan çok daha üstün bir konumda yer alıyor. 

Konya Torku Şekerspor’un kendi altyapısından yetiştirdiği, hiç kuşku duymadan güvenerek şans tanıdığı Konya’mızın evladı Ahmet Sabri Fener ile yaptığımız hoş sohbeti tüm ayrıntılarıyla birlikte sizlerin beğenisine sunuyoruz. 





AHMET SABRİ FENER

- Öncelikle röportaj isteğimizi kırmadığın için çok teşekkür ediyoruz. 
- Asıl ben teşekkür ederim bizlere bu fırsatı tanıdığınız için.

- Bize kısaca Ahmet Sabri’yi tanıtır mısın?
- 5 Mayıs 1992 Konya doğumluyum. 2005 yılından beri Konya Torku Şekerspor camiasının bir parçasıyım. Profesyonelliğe 2010 yılında geçtim. 

- Futbol dışında neler yapıyorsun ?
- Çoğunlukla İshak Çakmak, Ahmet Önay ve Ömer Ali Şahiner’le vakit geçiriyorum. Hafta sonları kadroda olmadığım zamanlar Konyaspor maçlarına gidiyorum. Yani Futbol dışında arkadaşlarımla ailemle vakit geçirmemin dışında yine futbolla iç içeyim diyebilirim.

- Örnek Aldığın veya Tarzını Beğendin Futbolcular var mı ?
- Malesef artık aramızda olmayan Merhum Gürsel Yaprakçı abim ve Volkan Demirel. Şu anda giymekte olduğum 23 numaralı formada Volkan Demirel’e olan hayranlığımın etkisi büyük. Tabi bunda 2 sezon önce Kadromuzda yer alan Ziya Aydın’ında etkisi var.

- Bu başarılı günlere gelmende büyük emeği olan hocaların kimler?
- Başarılı günlere gelmemde Kaleci antrenörüm Haluk Kaplan ve o zaman takımın başında olan eski teknik direktörümüz Mehmet Altıparmak’ın emekleri çok büyük. Bu iki isim dışında Hakan Ünal, Abdurrahman Baysungur, Alparslan Uysal’ında üzerimde çok emeği var kesinlikle bugünlere gelmemde ve futbolumun sürekli bir gelişme içerisinde olmasında geçmişte yadsınamayacak faydaları ve yardımları oldu.

- Konyaspor taraftarı hakkında ne düşünüyorsun?
- Bende bir Konyaspor taraftarıyım. Kadroya girmediğim zamanlar sürekli Konyaspor maçlarını Nalçacı tribününde takip ediyorum.

- Profesyonel Olarak Oynadığın İlk Maçı Hatırlıyormusun ?
- Ziraat Türkiye Kupasında Gaziantep’te oynadığımız ve 2-2 berabere kaldığımız Gaziantep Büyükşehir Belediye maçı.

- Takımda en iyi anlaştığın oyuncular kimler ?
- Ömer Ali, İshak Çakmak ve Ahmet Önay

- Bizlere Konya Torku Şekerspor kariyerinden ve hedeflerinden biraz bahseder misin?
- İlk önceki hedefim Konya Şeker’de formayı kaparak ilk 11’in değişmez ismi olmak. Genç milli takımlarda oynamayı çok istiyorum bunun için 2 senedir büyük bir çaba sarfediyorum ama maalesef maçlarda çok az süre aldığım için çağrılmıyorum. 

- Unutamadığın anılarını kısaca anlatır mısın?
- 2008 yılında B Gençler Türkiye Üçüncüsü olduğumuz Turnuva’da Final Grubun’da 1-0 yenildiğimiz Beşiktaş maçı. Beşiktaş turnuvanın finalinde Altay’a kaybetmişti ve İkinci olmuştu. O maç sonunda Beşiktaş’tan teklif gelmişti. Kaybetmiş olsakta performansımız takım olarak çok iyiydi. Zaten Konya Torku Şeker altaypısındaki birçoğumuzun futboldaki hızla gelişen kariyeri bu turnuvadan sonra başladı. Aynı turnuva’nın Karaman’daki 1.Kademe Eleme maçlarında Ömer Ali’nin kendi başına ortasahadan aldığı topla içe katederek müthiş bir gol attığı Kayseri Erciyes maçınıda unutmam mümkün değil. Türkiye Üçüncüsü olmamızda bu maçın etkiside çok büyüktü.


- Genç yaşta Konya Şekerspor gibi bir takımda profesyonel futbolcu oldun neler hissediyorsun.
- Çok mutluyum. Konyaspor tribünlerinde Sedat Yeşilkaya ve Zafer Biryol için Çılgın Sedat, Kral Zafer tezahüratı yaparken onlarla takım arkadaşı oldum. Gürsel Yaprakcı abiyi tel örgülerin ardında antremanlarda izlerken 1 sene sonra takım arkadaşı oldum. Birçok oyuncu bunun hayalini kurarken ben bunları gerçekleştirdim ve bu yüzden çok şanslıyım.

- Şansının tutmadığı bir takım oldumu?
- Genç Takımdayken Konyaspor’a karşı yaptığımız maçlarda şansım genelde tutmazdı.
Kendinde gördüğün en belirgin bir özellik varmı, varsa bizlerle paylaşırmısın?
Bir kalecide Defans hattıyla iletişim kurma, Defansı yönlendirme büyük önemi olan bir özelliktir. Bende kendimde bu özelliğin olduğunu düşünüyorum.

Ender Cihan CEYLAN & Hasan CEYLAN




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder