21 Eylül 2011 Çarşamba

Spor Toto 2. Lig, 2. Hafta: KONYA TORKU ŞEKERSPOR 0 - 0 Pendikspor


10.09.2011 – 16:00
Konya Recep Konuk Tesisleri
Spor Toto 2'nci Lig, Beyaz Grup - 2'nci Hafta Karşılaşması

KONYA TORKU ŞEKERSPOR 0 - 0 Pendikspor


Hakemler: Ferdi Uludağ xx, Fatih Söyler xx, Fırat Zengin xx
Konya Torku Şekerspor: Akın Vardar, Kerem Can Akyüz, Tanju Yavuz, İlkay Margılıçlı, Ertan Koç (75' Mehmet Balban), Murat Dilek, Ömer Ali Şahiner (80' Kenan Karışık), Özgür Çelik, Sinan Turan (57' Yusuf Akyel), Erkan Ferin, İshak Çakmak
Yedekler: Ali Melih Özçelik, Özhan Keskinkale, Eren Görür, Fatih Sandallı
Teknik Sorumlu: Metin Altınay
Pendikspor: Haluk Tanrıseven, Evren Kilarcı, Uğur Yılmaz (46' Semih Erdem), Salih Aygen, Erdem Koçal, Caner Erdoğan, Gürkan İzmirlioğlu (65' Ali Bayraktar), Arif Çoban (86' Vedat Gün), Uğur Keskin, Eser Akbaş, Abdullah Yılmaz
Yedekler: Emre Arslan, Zeki Yıldırım, Yasir Elmacı, Cengiz Çoban
Teknik Sorumlu: Fikret Akdemir
Goller: 14' Ömer Ali Şahiner, 81' Kenan Karışık  
Sarı Kartlar: 14' Ömer Ali Şahiner, 57' Kerem Can Akyüz, 88' Murat Dilek, 89' Mehmet Balban - 15' Gürkan İzmirlioğlu, 78' Semih Erdem, 88' Eser Akbaş, 88' Evren Kilarcı

MAÇTAN DAKİKALAR

2'inci dakikada Erkan'ın sağ kanattan yerden pasında topla buluşan Ömer Ali ceza sahasına girdi. Sert şutu yan ağlarda kaldı. 
13'üncü dakikada sağ kanattan Erkan'ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Ömer Ali'nin plase vuruşu ağlarla buluştu: 1-0. 
44'inci dakikada Arif'in sol çaprazdan kullandığı sebest vuruş barajdan döndü. Topu defans uzaklaştırdı. İlk yarı 1-0 Konya Torku Şekerspor'un üstünlüğü ile tamamlandı. 
77'inci dakikada Abdullah'ın sol çaprazdan ceza sahasına otasında Caner kafa vuruşu az farkla üstten auta çıktı.
80'inci dakikada Semih'in ceza sahasının dışından kullandığı serbest vuruşyu kaleci güçlükle kornere çeldi.
81'inci dakikada İlkay'ın sol çaprazdan yerden gönderdiği pasla kale önünde topla buluşan Kenan meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0.

MAÇ ÖZETİ:


MAÇ ANALİZİ:
Of maçı yazımda belirttiğim gibi Torku Şeker'in hedefini oyuncuları belirleyecekti ve nitekim bunun ilk adımı Pendikspor maçında alınan galibiyetle atıldı. Her iki yarıda gelen gollerle 2-0 gibi net bir skorla maç kazanılmış olsa da zaman zaman Şeker rakibi karşısında oldukça zor anlar yaşadı. Şekerspor özellikle 2'nci yarının başlarında rakibin baskısı ve kendisininde psikolojik olarak skoru korumaya yönelik oyunu nedeniyle bahsettiğimiz zor anları çok daha şiddetli bir şekilde yaşadı. Oyun bahsettiğimiz dönemler haricinde genelde Şeker'in hakimiyetinde geçti. Geçen hafta 5 gollü bir galibiyet alan Pendikspor karşısında alınan 3 puan Şeker'i 2'nci hafta itibariyle benim sene öncesi hedef olarak gösterdiğim play-off potasına sokmaya yetti. Karşılaşmada eski dost Konyaspor'un Süper Lig'e çıkmasında en önemli kahramanlardan Haluk Tanrıseven'i Pendikspor kalesinde görmek karmaşık duygular yaşamamıza sebebiyet verdi. Konya doğumlu olan ama bir türlü Konyaspor forması altında mücadele ederken göremediğimiz Yasir Elmacı Pendikspor bench'inde yer alırken sahada izleyemedik. Şekerspor'un attığı iki golünde ayrı bir güzelliği vardı. Süper Lig ekiplerinin takibinde olan Ömer Ali Şahiner'in topu durdurmadan direkt gelişine yaptığı net gol vuruşu Türkiye liglerinde sık rastladığımız cinsten bir gol değildi. Kenan Karışık'ın ikinci yarı oyuna girer girmez 1 dakika sonra attığı golde oyuncunun soğukkanlı bir şekilde topu önüne alıp yaptığı öldürücü vuruş gerçektende muazzamdı.

Torku Şeker için şimdi sırada çok daha zor bir maç var. Kendisi gibi grubun öne çıkan ekiplerinden Bugsaş karşısında alınabilecek bir galibiyet takımı Şampiyonluk havasına daha 3'üncü haftadan sokacaktır.



Ömer Ali'nin golü merhum Gürsel Yaprakçı'ya



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder