9 Haziran 2015 Salı

Alban Meha ve Dossa Júnior Torku Konyaspor'da.


Torku Konyaspor 2015-2016 sezonuna dair ilk dış transferlerini gerçekleştirdi. Transferi gerçekleştirilen oyuncular Arnavut asıllı kanat oyuncusu Alban Meha ve Portekiz asıllı Kıbrıs Rum Kesimi milli takımında oynayan defans oyuncusu Dossa Júnior. Oyuncuları duyduğum anda benim aklımda büyük soru işaretleri oluştu. Bunun nedeni sadece ama sadece her iki oyuncununda ciddi sakatlıklar yaşamış bir şekilde takımımıza gelmesi. Şimdi birlikte bu iki ismi daha yakından tanıyalım.

ALBAN MEHA
D.Tarihi: 26.04.1986
D.Yeri: Kosovska Mitrovica (Sırbistan)
Milli: Arnavutluk ( 6 maç / 2 gol)
Fiziksel: 1.73 cm / 76 kg
Kullandığı Ayak: Sol & Sağ


Arnavut Bombacı lakaplı Alban Meha Kosova'da doğan ama savaş nedeniyle Almanya'ya yerleşmek zorunda kalan bir ailenin ferdi. Futbol hayatının Konyaspor'a transfer olana kadarki tümü Almanya'da geçmiş ve ülkede özellikle duran toplardan attığı gollerle nam salmış bir oyuncu. Asıl mevkisi olan Sol Kanat haricinde Sağ kanatta ve Forvet arkasında da oynama meziyetlerinede sahip olan Alban Meha, Uzak mesafeden attığı frikikler (Juninho Pernambucano tarzı diye tabir ediliyor), falsolu vuruşları, uzaktan çektiği isabetli şutlar ve duran toplardaki üstünlüğü ilk göze çarpan özellikleri. Fiziksel dezavantajları mevcut olan oyuncu Paderborn ile geçen sene Bundesliga'ya çıkarak üst düzey bir ligdede kendisini gösterebilme imkanına erişti. Paderborn'u üst lige taşırken 24 maçta attığı 12 golle başarıda büyük payı olan Meha bu seneyse sakatlıklardan dolayı sadece 18 maçta forma giyebildi. Bu karşılaşmalarda 3 kez rakip fileleri havalandıran Alban takımının Bundesliga'da kalıcı olmasını sağlayamadı ve biten sözleşmesi yenilenmeyincede yolları Torku Konyaspor'umuzla kesişti. Oyuncunun kulübüne her hangi bir bonservis ücreti ödenmeyecek.

Basamakları teker teker çıkan Alban Meha, Reutlingen ve Eintracht Trier ile Almanya Bölgesel Lig, Paderborn ile 2.Lig ve Bundesliga tecrübelerini yaşadı.




Alban Meha, 7 Eylül 2012'de ilk kez Milli formayı giydiği 3-1 kazanılan Kıbrıs Rum Kesimi maçında açılış golünün asistini yaptı. 7 Ekim 2012'de oynanan ve Arnavutluk'un 2-1 kaybettiği karşılaşmayada 1 asist ile damga vuran isimlerden olan Alban, ilk milli golünüyse 26 Mart 2013'te Arnavutluğun 4-1 kazandığı Litvanya maçında attı. Yaklaşık 1 yıl sonra 5 Mart 2014'te Malta'ya 40 metreden attığı vole golüyse Arnavutluk formasıyla attığı 2'nci gol oldu.



Alban Meha yaşadığı sakatlık sıkıntılarını Konyaspor'da tekrarlamaz ve fiziksel dezavantajlarını kapatırsa başarılı olma ihtimali oldukça yüksek bir oyuncu. Duran toplardaki ve uzaktan şutlardaki meziyetlerinden kaynaklı Konyaspor'a puanlar kazandırması sürpriz olmayacaktır. Türkiye liginin şartları göz önüne alınırsa çok hızlı olmayan bir Sol kanat oyuncusu Torku Konyaspor'da orta saha göbek ve forvet arkasına daha uygun görünüyor.

*****
DOSSA (Dossa Momade Omar Hassamo Júnior)
D.Tarihi: 28.07.1986
D.Yeri: Lisbon (Portekiz)
Milli: Kıbrıs Rum Kesimi (14 maç)
Fiziksel: 1.88 cm / 82 kg
Kullandığı Ayak: Sağ


Konyaspor'un, Legia Warszaw'dan bonservisi için 400 bin euro ödeyerek 2 yıllık sözleşme imzaladığı oyuncu aslen Mozambik asıllı bir Portekizli. Futbol hayatına Portekiz alt lig ekilerinden Louletano ile başlayan oyuncu daha sonra 3.Lig ekiplerinden Imortal DC'de profesyonelliğe adım atar. Imortal'dan milli formasını bile giyeceği (kim tahmin edebilirdi) ve futbol hayatının büyük bir çoğunluğunu geçireceği Kıbrıs'a transfer olur. Sırasıyla Digenis Akritas Morphou, AEP Pafos ve AEL Limassol formalarını terleten Dossa özellikle AEL formasıyla sergilediği başarılı performanstan sonra Polonya'nın en sükseli ekiplerinden Legia Warszaw'a transfer oldu. İlk sezonunda oldukça başarılı performans segilemesine rağmen geride bıraktığımız sezon sakatlıklardan dolayı Ligde 9, Polonya Kupasında 1 ve Avrupa Ligindeyse 6 maçta forma giyebildi. Dossa'nın en belirgin özelliği iyi bir markajcı olması, Fiziksel olarak fark yaratması ve defanstan uzun paslarla çıkmayı sevmesi olarak sıralanabilir. Özellikle defanstaki sertliğinden ve azminden dolayı kendisine King Kong lakabı verilen ve Birincil mevkisi stoper olan çiçeği burnunda oyuncumuz gerekli olduğunda önlibero ve defansın sağ kanadındada görev yapabilmekte.

Dossa Júnior, Türk futbolu ile ilk kez 2012-2013 sezonunda Avrupa Ligi C grubu mücadelesinde Fenerbahçe karşısında tanıştı. Oynana her iki mücadeleyide temsilcimiz deplasmanda 1-0, evindeyse 2-0 kazanmıştı.


Dossa Júnior geçen sene ve bu senede bir başka temsilcimize karşı Avrupa Liginde mücadele etti. Geçen sene J Grubunda bu seneyse L grubunda üst üste 2 sezon Trabzonspor'a karşıda forma giyen başarılı stoper üst üste 3 sezon boyunca Türkiye temsilcilerine karşı mücadele etmiş oldu. (Bu seneki maçın rövanştında forma giyemedi.)



2014-2015 sezonunda Dossa

7 yıl boyunca Digenis, AE Paphos ve AEL formalarını terleten Dossa kazandığı Kıbrıs Rum Kesimi vatandaşlığının getirdiği hakkı kullanarak bu ülkenin milli formasını giymeye başladı. 14 kez Kıbrıs Rum Kesimi forması giyen başarılı stoper henüz ülkesi adına skora her hangi bir katkı sağlamadı. Dossa Kıbrıs forması ile 9 Eylül 2014'te Bosna-Hersek'i süpriz bir şekilde 2-1 yendikleri mücadele ile tanıştı.

 


Alban Meha'da olduğu gibi Dossa'da yaşadığı sakatlığı tamamiyle atlatabilir, uyum sorununu aşar ve defansta tandem oluşturacağı oyuncuyla iyi bir ortaklık kurabilirse faydalı olması büyük bir olasılık olacaktır. Çok iyi işler yaptığı AEL Limassol formasıyla Şampiyonlar Ligi elemelerinde ve Avrupa Ligi grup mücadelelerinde yer almanın oyuncuya çok şeyler kattığı bir gerçek. Bu tecrübesiyle Konyaspor'ada çok şeyler katmasını ümit ediyoruz.

DİĞER GELİŞMELER

Torku Konyaspor’un sportif direktörü Murat Erdoğan oldu


Yeşil-beyazlılar Seyit İçgül’den boşalan koltuğa eski futbolcu Murat Erdoğan’ı getirme kararı aldı. Erdoğan ile görüşen temsilcimiz anlaşma sağladı. Futbol Şube Sorumlusu Selçuk Aksoy, Murat Erdoğan ile anlaştıklarını belirterek, detayların yapılacak toplantının ardından belli olacağını söyledi. Resmi imzanın birkaç gün içinde atılacağı kaydedildi. Erdoğan’a teknik direktör Aykut Kocaman’ın da onay verdiği öğrenildi. 2013 yılında futbolu bırakan Murat Erdoğan geçtiğimiz sezon Sivasspor’da sportif direktörlük görevinde bulunmuştu. Murat Erdoğan'ın geniş yetkilerle Konyaspor'da göreve başlaması bekleniyor.

Murat Erdoğan yaptığı açıklamada: İdari ya da genel menajer olarak değil Sportif direktör olarak görevlendirildiğini. Transferler, kulübün yapılanması ve alt yapı dahil her alanda sorumlu olduğunu belirtti.

Kaya Tarakçı ve Ali Turan ile 1 yıl daha devam

Sözleşmesi biten oyuncularımızdan Kaya Tarakçı ve Ali Turan'ın biten sözleşmeleri 1'er yıl daha yenilendi. Kaya'nın sözleşmesinin yenilendiği resmi siteden duyuruldu. Ali Turan ise kendi kişisel twitter hesabından sözleşmesini yenilediğini takipçileriyle paylaştı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder