9 Haziran 2015 Salı

Konyaspor'un beklentisi boşa çıktı. Acaba ???


Türkiye Futbol Federasyonu bugün resmi sitesinden yaptığı duyuru ligi tescil etti ve Avrupa kupalarına katılacak takımları duyurdu. TFF trafından yapılan bu duyurudan sonra araştırmaktan ve gerçekleri yayınlamaktan aciz vizyonsuz spor basını yine felaket tellalığına başvurdu.

Gazeteci olmadığımı ve öyle bir niyetiminde bulunmadığını bir önceki yazımda belirtmiştim. Tek amacım insanların biraz olsun doğruyu bilmesi. Gazeteci olmasamda Sosyal medyayı, interneti amacı doğrultusunda kullanabilen ve ingilizce diline az biraz hakim bir araştırmacı kişi olarak basının yaptığı algı operasyonuna bir kez daha dikkat çekmek istedim.


Öncelikle 2013-2014 sezonunda liglerin tescil edilmesine dair TFF'nin sitesinden yapılan duyuru.


Bu açıklamaya göre Avrupa'ya Sivasspor ve Eskişehirspor gidiyordu. Ama bilin bakalım ne oldu?

6 Haziran 2014'te TFF'den yapılan açıklamaya Jet Cevap derhal UEFA'dan geldi.


CAS'a itiraz eden Sivasspor ve Eskişehirspor haliyle Ret cevabını aldılar ve yerlerine KDÇ Karabükspor ve Bursaspor gitti.

Bugün yapılan TFF açıklamasında bizleri ilgilendiren, merakla beklediğimiz Avrupa Ligi biletini İstanbul Başakşehirspor A.Ş. aldı. Daha doğrusu sıralamayı göz önünde bulunduran TFF böyle belirledi diyelim.


Burada anormal bir durum söz konusu değil. TFF bürokrasiye uygun bir şekilde İstanbul Başakşehirspor A.Ş.'yi Avrupa'ya giden takım olarak belirledi. TFF lisans verdiği ve 2011-2012 sezonunda kabul etmediği şike olayları yüzünden Avrupa hakkını sebep göstermeksizin İstanbul Başakşehirspor A.Ş.'den alamazdı. Burada kilit olacak nokta tıpkı 2013-2014 sezonunda olduğu gibi UEFA'dan gelecek olan İstanbul Başakşehirspor A.Ş. Avrupa Kupalarına gidemez şeklindeki yanıttır.

Onunda bir kaç gün içerisinde gelmesi çok büyük bir ihtimal. Birinci ve İkinci Eleme Turlarının kurası 22 Haziran tarihinde çekilecek. UEFA'nın birkaç gün içerisinde bu hususu çok net bir şekilde çözmesi büyük bir olasılık.

Sevgili Konyaspor'lular. Halen daha bir kısmınız Avrupa'ya gidelim bir kısmınız gitmeyelim düşüncesinde. Ben kişisel kanatimce gidilmesinden yanayım. Gitmesin diyenlerede saygı duyarım ama yanlış düşündüklerinide üzülerek belirtmek isterim. Sizlerden ricam Algı operasyonlarına gelmemeniz olacaktır. Basının kendisini geliştirmesine ön ayak olacak kişiler bizleriz. Lütfen bu hususta onların kendilerini geliştirmesine yönelik şekilde hareket edelim.

Saygılar.

İstanbul Başakşehirspor A.Ş.'yi yakacak olan madde.

''Ulusal veya uluslararası bir maçın sonucunu etkileyecek bir organizasyonda bulunduğundan süphelenilen üye ülke takımı UEFA organizasyonundan doğrudan ya da dolaylı şekilde çıkarılabilir.''



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder