7 Ocak 2013 Pazartesi

Zafer Turan Anadolu Selçuklu'nun bu sezonki 3.Teknik adamı oldu.


İkinci yarı hazırlıklarını Antalya kampında sürdüren Anadolu Selçukluspor’umuzda teknik direktörlük görevine Zafer Turan getirildi.
En son İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da yardımcı antrenörlük görevinde bulunan Zafer Turan, takımımızın kamp yaptığı Topkapı Palace Oteline gelerek Futbol Şube Sorumlumuz Mehmet Soylu ile yapılan görüşmelerin ardından Zafer Turan'ın 1.5 yıllığına takımımızı çalıştırması noktasında anlaşma sağlandı.


Zafer Turan kimdir ?

Futbolculuk kariyeri:
1989 yılında Zeytinburnuspor'da başlamıştır. 1991 yılında buradan Zonguldakspor'a transfer olmuş ve 1992'de 5 ay Zeytinburnuspor'a dönüşü hariç 1993-94 sezonunun sonuna kadar bu kulüpte kalmıştır. 1994-95 sezonunda Göztepe Spor Kulübü ile anlaşmış ve 1995-96 sezonunu sonuna kadar burada kalmıştır. 1996-97 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a transfer olmuştur. 4 sezon İBB forması giydikten sonra Hacılar Erciyesspor, Bakırköyspor ve son olarak da Karadeniz Ereğlispor forması giydikten sonra 2002 yılında futbol yaşamını noktalamıştır.

Teknik direktörlük kariyeri :
İstanbul Büyükşehir Belediyespor kulübünde 01.07.2004 tarihinde imzaladığı sözleşmeyle Süper Gençler Ligi antrenörü olarak göreve başlarken İstanbul Büyükşehir Belediysepor kulübünde  Gençlik Gelişim Teknık Sorumlusu, Profesyonel Takım Antrenörü olara çeşitli görevlerde bulundu. Zafer Turan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Carlos Carvalhal ve Abdullah Avcı'nın kadrosunda görev almıştı.

Teknik direktörümüz Zafer Turan ekibini belirledi
Anadolu Selçukluspor’umuzun yeni Teknik Direktörü Zafer Turan ekibini belirledi. Zafer Turan’ın ekibinde 1. Yardımcı Antrenör İhsan Okay, Kaleci antrenörü Rafet Önür, Analizci Ömer Bağlar görev yapacaklar.
Bu arda Teknik direktörümüz Zafer Turan ve ekibi futbolcularımızlarla tanışma toplantısı düzenledi.


Bizim birinci hedefimiz burada oyunculara bir şeyler katabilmek 
Anadolu Selçukluspor’umuzun Teknik Direktörü Zafer Turan : “Bizim birinci hedefimiz burada oyunculara bir şeyler katabilmek. Misyonumuz doğrultusunda genç kadromuzu, yapımıza ve hedeflerimize uygun bir iki takviye ile iyi noktalara taşımak” dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da aktif futbolculuğuna nokta koyduktan sonra antrenörlük deneyimine başladığını kaydeden Teknik Direktörümüz Zafer Turan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübünde 2 yıl Alt yapı sorumluluğu görevini yürüttükten sonra A takım yardımcı antrenörlüğü görevine getirildiğini ve son 7 yılını bu görevde geçirdiğini kaydetti. Antrenör olarak çalıştığı süre içerisinde Abdullah Avcı, Carlos Carvalhal ve Arif Erdem ile çeşitli tecrübeler yaşadığını kaydeden Zafer Turan “Öncelikle beni bu göreve layık gören değerli yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Misyonu farklı, genç bir futbolcu topluluğundan kurulu takımımızla başarılar yaşayacağımıza inanıyorum” dedi

Teknik Direktörümüz Zafer Turan açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Sonuçta Konya’ya hizmet için kurulmuş bir takımız ve Torku Konyaspor’un alt yapısı görünümünde hem oyuncu yetiştirmeyi hem de sportif başarıyı hedefleyen Anadolu Selçukluspor’umuza bir şeyler katabilmek istiyorum.
Bizim birinci hedefimiz burada oyunculara bir şeyler katabilmek. Onları belli bir noktaya getirebilmek.  Gördüğüm bu genç kadro beni heyecanlandırdı açıkçası. Onlara bir şeyler verebilir miyiz? Belli bir noktaya getirebilir miyiz? İşte bizim buraya gelmemizdeki en büyük etken bu.  Bu takım misyonuna uygun bir yapılanmayla, belki bir belki iki transfer yaparak, takımın kurgusunu koruyarak başarılı olmak için çalışacağız. Baktığımız zaman ilk yarıda önce başarılı bir sekiz hafta, sonra farklı bir sekiz hafta yaşanmış. Yakalanan başarılı çıkış, takımın potansiyeli olduğunu göstermekte. İkinci sekiz haftanın nedenlerini bulmaya çalışıp, oyunculara da bir şeyler katarak başarılı olmak için geldik. Tabiî ki hedeflerimiz var. Zamanla bunu oyuncularımıza da anlatacağız. Onlarda iyi bir ışık var ve biz bunu görebiliyoruz. Sakat oyuncularımız var. Kendileriyle görüştüm. Sağlık ekibimizden raporda aldım. Bir ikisi dışında sıkıntı yapacak bir durum yok. Daha yirmi günümüz var ve lige en iyi şekilde hazırlanıp gerekenleri yapacağız”

Transfer noktasında aceleci olmayacaklarını ve takımın yapısına, misyonuna uygun oyuncu bulunduğu takdirde alacaklarını kaydeden Teknik Direktörümüz Zafer Turan : “Bizi hedefe taşıyacak ve amaçlarımıza uygun isimler alacağız. Transfer yapmış olmak için asla transfer yapmayacağız.” İfadesini kullandı.









A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı; Anadolu Selçukluspor kampını ziyarette.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder