6 Ocak 2013 Pazar

TFF'den kulübümüze kutlama


U14 Ligi’nde mücadele veren Torku Konyaspor, Tarsus deplasmanında elle müdahale ile öne geçmesini kendine yakıştıramadı ve Fair-Play ödülüne aday gösterilecek bir davranışta bulundu.


COCA-Cola Akademi U14 Ligi Anadolu Grubu’nda 18. haftada Tarsus’da oynanan maçta eşi benzeri az görülür bir olay yaşandı. Tarsus İdmanyurdu ile Torku Konyaspor takımları arasındaki karşılaşmada, konuk ekip Torku Konyasporlu futbolcuların davranışı ayakta alkışlandı. Hakem Kenan Sevinç’in yönettiği maçın 25. dakikasında Torku Konyasporlu Samet, eliyle düzeltip önüne aldığı topu filelerle buluştururken takımını 1-0 öne geçirdi. Hakem, Konyasporlu futbolcunun elle müdahalesini görmeyip golü verirken, yaşanan bu haksızlığa yeşil-beyazlı teknik heyet müdahale etti. 

MAÇIN devre arasında, golü atan Samet’in elle müdahale ettiğini öğrenen Torku Konyaspor’un antrenörü Tarkan Esmer, futbolcularına seslenerek böyle galibiyet istemediğini ve 2. yarı rakip takımın santrasıyla başlayacak maçta tüm futbolcuların yerinde sabit kalarak Tarsus ekibinin beraberlik golünü atmasını istedi. Tarsus İdmanyurdu’da ikinci yarıya Konyasporlu futbolcuların donuk kaldığı pozisyonda bulduğu golle başlayarak skoru eşitledi. 

Böylece haksız golle öne geçen Torku Konyaspor için beraberlik golüyle maç yeniden başladı. Torku Konyaspor maçın sonraki bölümünde Ali Atlar’ın bulduğu 3 golle rakibini 4-1 mağlup etmeyi başardı. 

MAÇ sonrasında görüşlerini aldığımız Torku Konyaspor U14 takımı antrenörü Tarkan Esmer, Fair-Play’in kazanmaktan daha önemli olduğunu her fırsatta futbolcularına anlattığını belirterek, “Devre arasında da bunu tekrarladım. ‘Böyle kazanacaksak hiç kazanmayalım’ dedim. Genç futbolcumuz Samet’te çok üzgün olduğunu ve bunu nasıl telafi edebileceklerini sordu. Bizde teknik heyet ve oyuncular olarak böyle bir davranışta bulunma kararı aldık” dedi. 

Torku Konyaspor’un Altyapı Koordinatörü Mesut Erçetin de geçmişte de Konyaspor’un Fair-Play ödülü aldığını ve kendilerine yakışır bir davranışta bulunduklarını belirtirken, Tarsus İdmanyurdu Genel Kaptanı Akif Demircioğlu da bu örnek davranıştan ötürü Torku Konyasporlu teknik heyet ve futbolcuları kutladı.

Tolga DURMAZ / AJANSSPOR 


TFF'den kulübümüze kutlama

Türkiye Futbol Federasyonu, geçtiğimiz hafta sonu Tarsus'ta oynanan Tarsus İ.Y.-Torku Konyaspor U14 Coca Cola Akademi Ligi maçında teknik heyetimiz ve oyuncularımızın gösterdiği örnek davranış nedeniyle kulübümüze bir kutlama mesajı gönderdi.


Coca Cola Akademi Ligi Anadolu Grubu'nda geçtiğimiz hafta sonu oynanan Tarsus İ.Y.-Torku Konyaspor U14 maçında, takımımızın 25.dakikada attığı golde oyuncumuzun topa elle yaptığı müdahaleyi maçın hakemi görmemiş, antrenörümüz Tarkan Esmer, oyuncumuzun yaptığı davranışın doğru olmadığını belirterek, öğrencilerinden ikinci yarının başında santrayla birlikte yerlerinde kalarak gol yemelerini ve oyunun eşit şartlarda devam etmesini istemişti. 



Maç 1-1'e geldikten sonra takımımız 3 gol daha bularak mücadeleden 4-1 galip ayrılmıştı.



Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesi www.tff.org'dan yayınladığı mesajla Torku Konyaspor'umuzun U14 Takımı Antrenörü Tarkan Esmer başta olmak üzere futbolcular, teknik heyet ve camiamızı bu örnek davranış nedeniyle kutladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder