9 Haziran 2012 Cumartesi

Yine, yeni, yeniden Hüsnü Özkara


Teknik direktörümüz Hüsnü Özkara imzaladı
Konyaspor'umuz, bir süredir devam eden görüşmeler sonunda prensip anlaşmasına vardığı Hüsnü Özkara ile resmi sözleşme imzaladı. Zafer'de bulunan kulüp binamızda 1 yıllık sözleşmeye imza atan ve yeşil beyazlılarımızda 3.dönemine başlayan yeni teknik direktörümüz Hüsnü Özkara'nın başarılı olacağına inandıklarını ifade eden Kulüp Başkanımız Ahmet Şan, anlaşmanın hayırlı olmasını diledi.


Daha önce şampiyon olarak 10 yıl aradan sonra Süper Lig'e yükseldiğimiz 2002-2003 sezonu ve 21.hafta sonunda istifa ettiği 2009-2010 sezonu olmak üzere Konyaspor'umuz'da iki dönem teknik direktörlük görevinde bulunan Hüsnü Özkara Zafer'de bulunan kulüp binasında düzenlenen törenle 1 yıllık resmi sözleşmeye imza attı ve 3.kez göreve başladı.

İmza törenine Kulüp Başkanımız Ahmet Şan'ın yanı sıra, Futbol Şube Sorumlusu Hasan Dağlı, Basın Sözcüsü Güven Öten ve As Başkanlardan Mehmet Üzümcü ile çok sayıda medya mensubu katıldı.

'Konyaspor'da yeni bir dönemin başlangıcını sizlerle paylaşıyor ve kamuoyuna da duyuruyoruz' diyerek açıklamasına başlayan Kulüp Başkanımız Ahmet Şan, "2012-2013 sezonunu inşallah Hüsnü Özkara hocamızla geçireceğiz. Kendisini Bank Asya 1.Lig'i çok yakınen tanıyan, daha önce Konyaspor'la şampiyonluk yaşamış, şampiyon olan bir kadro oluşturmuş bir teknik direktörümüz. Geçtiğimiz hafta basınla yaptığımız istişare toplantısında bazı görüşmeler yapacağımızı söylemiştik. Yönetim Kurulumuzunda bilgisi dahilinde bu görüşmeleri gerçekleştirdik. Konyaspor için en doğru kararın Hüsnü Özkara hocamızla yeni sezona başlamamış olduğu doğrultusunda görüş birliğine vardık. İnşallah yine her türlü zorluklara rağmen güzel bir sonuç alacağımızı umduğumuz bu anlaşmanın tüm camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

'Öncelikle yuvama döndüğüm için çok mutluyum' diyerek konuşmasına başlayan teknik direktörümüz Hüsnü Özkara,"Konya'da çok güzel günlerim oldu. Burada şampiyonluk yaşadım, sonra ikinci kez geldiğimde kurduğumuz takım şampiyon oldu. Süper Lig'de olduğumuz dönem çok başarılı bir süreç yaşadık. Bugünde buraya Konyaspor'un başarısı için pırıl pırıl tertemiz bir sayfa açmaya ve yeni başarılar elde etmek için geldik. Yönetimimiz, taraftarlarımız, basınımızla el ele gönül gönüle verip Konyaspor'u hak ettiği, layık olduğu yere çıkartırız. Tek düşüncemiz bu. Anlaşma herkese hayırlı olsun. Ben burada olmaktan son derece mutluyum. Mevzu Konyaspor ise gerisi bizim için teferruattan ibarettir" diye görüş belirtti.

Konuşmaların ardından teknik direktörümüz Hüsnü Özkara 1 yıllık resmi sözleşmeyi imzaladı.

Teknik direktörümüz Hüsnü Özkara'nın yardımcılıklarını Muharrem Aydın, Ekrem Özerk Tufan, Enver Şen ve kaleci antrenörü Atilla Uzuncan yapacak.

Hüsnü Özkara kimdir ?


25 Ocak 1955'de Trabzon'da doğan teknik direktörümüz Hüsnü Özkara, 10 yıl Trabzonspor, 8 yıl Ankaragücü forması giydikten sonra futbolu Kahramanmaraşspor'da bıraktı. Kulüp kariyeri boyunca Trabzonspor'da 5 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Başbakanlık Kupası ve Kıbrıs Barış Kupası kazanırken, 1980-83 yılları arasında 10 kez milli formayı giydi.
Teknik direktörülük kariyerine 1990 yılında Petkimspor ile başlayan Özkara, daha sonra sırasıyla Ankara Köy Hizmetlerispor, Düzcespor, Erzurumspor, Bugsaşspor, Boluspor, Erzincanspor, Trabzonspor, Hatayspor, Kayserispor, Sarıyer, Kayserispor, Konyaspor, Kayserispor, İstanbul B.Ş.Bld.Spor, Trabzonspor (Antrenör), Sakaryaspor, Adanaspor, Karabükspor, Konyaspor, Giresunspor, Boluspor ve Elazığspor takımlarında görev yaptı. 
Konyaspor'umuzu 2002-2003 sezonunda şampiyon olarak Süper Lig'e çıkartırken, Türkiye Kupası'nda 1-0'lık skorla Fenerbahçe'yi saf dışı bırakan takımımızın başındaydı.
2009-2010 sezonunda Konyaspor'umuzda ikinci kez görev alan teknik direktörümüz Hüsnü Özkara 21.haftada oynanan ve deplasmanda 3-1 kaybedilen Bucaspor maçının ardından görevinden istifa etmişti.
Teknik direktörümüz Hüsnü Özkara bugün imzaladığı sözleşme ile takımımızda üçüncü kez göreve başladı.

Yuvama döndüğüm için çok mutluyum
Konyaspor'umuzla 1 yıllık resmi sözleşme imzalayarak göreve başlayan teknik direktörümüz Hüsnü Özkara, hiç bir zaman hedefsiz olmayan takımımızın iyi bir oluşumla yeniden hak ettiği Süper Li'e dönmek adına mücadele vereceğini söyledi.
Değerlendirmelerine "Takımı yakınan tanıyorum. A2 Takımından ve alt yapıdan A Takıma kazandırılan oyuncular çok iyi mesafeler kat ettiler. Kadromuzu koruyup, bizim bünyemize ve bütçemize uygun olan oyuncuları aramıza dahil ederek hedefe gidecek bir takım oluşturmak istiyoruz. Bu yapılanma ile birlikte hem üreten hem yarışan bir takım olacağız" sözleriyle başlayan teknik direktörümüz Hüsnü Özkara, sözlerine şöyle devam etti: 
"Konyaspor hiçbir zaman hedefsiz bir takım değildir. Geçen sene sezon başında düşündüğünüz zaman genç, Konya'nın kendi öz evlatlarının oluşturduğu takımın neler yaptığını herkes gördü. Elbette hedefimiz var. Ayağımızı yere sağlam basarak, her gün üzerine koyarak hedefe varmak istiyoruz. Burada görev yaptığım her dönem Konyaspor şampiyonluğa oynadı. Yine hedefimizi biz kesinlikle yukarılar olarak belirliyoruz ve bunu gerçekleştirmek adına çalışacağız..."
'Geçen sezon şans bulan genç oyuncular transfer yasağı olduğu için biraz da mecburiyetten oynatıldı. Merak edilen o gençlerin bu sezon ne kadar şans bulabilecekleri?' sorusuna teknik direktörümüz Hüsnü Özkara, " O konuda birşey söylemek şimdiden çok zor. Yıllardır sizde bu işin içerisindesiniz. Bir sene önce çok iyi oynayan bir sene sonra kötü oynayabiliyor. Kötü oynayan da harika oynayabiliyor. Bu genç arkadaşlarımın hepsi olağanüstü mesafe kat ettiler. Alt yapıdan gelen bir oyuncu için Konyaspor formasını kayıp bir an önce onunla mücadele etmek çok önemli. Bize formayı verdirecek olan oyuncu arkadaşlarımızın performansıdır. Bizim için isim önemli değildir. Biz formayı asarız ve hak eden gelir alır ve giyer" cevabını verdi.
Sözleşmesi sona eren oyuncuların durumları hakkında da değerlendirmede bulunan teknik direktörümüz Hüsnü Özkara,"Onlarla ilgili konuşuyor ve görüşüyoruz. Şu an için net bir şey söylemek mümkün değil. Yeniden yapılandık. Çalışmalarımız sonuçlarını önümüzdeki günlerde gösterecek" dedi.
Teknik direktörümüz Hüsnü Özkara, sözleşmesi devam eden yabancı oyuncularımız Marcin Robak ve Mahamoudou Kere'nin takımda kalıp kalmayacağı şeklindeki bir soruya, "Oyuncuların son durumları hakkında somut birşeyler elde etmeden konuşmak doğru olmaz. Marcin Robak, Bank Asya 1.Lig'in önemli forvetlerinden bir tanesi. Ama bizde Bank Asya 1.Lig'de oynamak istemediğini basından duyuyoruz. Mahamoudou Kere, Süper Lig'de Konyaspor'da önemli işler yaptı. Geçen sene 3 yabancı oyuncu kontenjanına takıldığı için zaman zaman oynayamadı. İki oyuncu konusundaki kesin kararımızı önümüzdeki günler gösterecek" şeklinde cevap verdi.
'Transfer yasaklısı bir Konyaspor olsaydı. Neler düşünürdünüz?' sorusuna teknik direktörümüz Hüsnü Özkara, cevap olarak, "Konyaspor'un bendeki yeri gerçekten çok ayrı. Yasaklı olsa bile geçen sene olağanüstü başarı elde eden bir kadro var. Konya'dan oyuncu çıkacağını ben her zaman iddia ettim. 2002 yılındaki planlamamız Konya Şekerspor'u alt yapı olarak görüp, bir amatör takımı 3.lige çıkartarak genç oyuncuların oralarda tecrübe kazanmasını saklamaktı. Bunu hep dile getirdik. Futbol her zaman 11 kişi ile oynanıyor. Eğer siz inanıyorsanız, ortaya bir birliktelik koyuyorsanız başarı kendiliğinden gelir. Türkiye'de oyuncular arasındaki fark sadece 3-5 istisnai isimden ibarettir. Diğerlerinin seviyeleri aşağı yukarı aynıdır. Önemli olan bunu harekete geçirmektir"karşılığını verdi.
Teknik direktörümüz Hüsnü Özkara, Türkiye Futbol Federasyonu'nun henüz ligin başlangıç tarihini açıklamadığını bunun netlik kazanmasının ardından programlarının netleşeceğini belirtirken, ilk çalışmaların tesislerimizde başlayacağını, daha sonra kamp çalışmaları için şehirden ayrılacaklarını ifade etti.
Bir basın mensubunun 'Sezonu neredeyse Elazığspor'da tamamladınız. Kazandığınız maçlarda gözyaşı dökmezken Konyaspor maçı sonrasında alınan galibiyetin ardından gözyaşı dökmenizi açıklar mısınız?' sorusuna teknik direktörümüz Hüsnü Özkara, "O görüntüleri çok izledim ama ben orada gözyaşı döktüğümü görmedim. Ama özellikle şunu çok açık bir şekilde ifade ediyim. Ekmek yediğim yere sonuna kadar bağlıyım. Ben Trabzonspor alt yapısından yetiştim, profesyonel oldum, şampiyonluk yaşadım. Süper Lig'e çıktığımızda Konyaspor'un başındayken oynadığımız maçta 2-0 öndeyken en çok sevinen bendim. Niye çünkü ben burada ekmek yiyorum. Bu benim Trabzonlu ve Trabzonspor'lu olduğumu değiştirmez. Bana ekmek yediğin yere ihanet etmeyeceksin diye öğretildi. Ahmet Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer hocalarım ile ailem bana hep bunu öğretti. Her galibiyet coşku verir, sevinç verir. Bende o gün Konyaspor maçından sonra kendi sahamda galibiyet aldığım için mutlaka sevinmişimdir. Sevinmem de gerekir. Bugün Konyaspor'da teknik direktörsem rakiplerime karşı, kendi memleketimin takımına karşı gol attığım zamanda sevinirim. Bu futbolun doğasında var. Benim torunlarıma bırakacağım bir Konyalılık mirasım var. Bunu değiştiremezsiniz. Konyaspor bu senede Hüsnü Özkara ve ekibi ile yönetimin, basının ve taraftarın vereceği destek inanıyorum ki bizi hedefe taşıyacaktır" karşılığını verdi. 
  


YENİ TEKNİK EKİBİMİZ:
(Yeni sezon kamplarından sonra çekilen resimlerdir)










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder