26 Mayıs 2015 Salı

AVRUPA hayaldi. Gerçek neden olmasın?

En son paylaşımımı yaptığım 6 Mart 2013'ün üzerinden 2 yılı aşkı bir süre geçmiş. Yeri geldi şimdiki ismi PTT Birinci Lig olan Bank Asya Birinci Lig'de acaba düşecek mi diye yorumlar yaptığımız KONYASPOR an itibariyle Avrupa Kupalarına katılımı konuşulan bir ekip haline geldi. Bu heyecanı en fazla yaşayanlardan birisi olarak muhtemel katılımımız durumunda, muhtemel rakiplerimizi analiz etme ihtiyacı hissettim. 6 saatlik bir uğraş sonucunda 2015-2016 sezonu Avrupa Ligi 1. ve 2. Eleme turuna katılacak takımların birçoğunun belli olduğunu görmüş oldum. 



Nasip olurda Başakşehir FK, Bursaspor ve Mersin İ.Y. takımlarının sıkıntılı ve muallakta olan durumlarından dolayı Avrupa Ligi katılım hakkı kazanırsak 22 Haziran tarihinde rakibimiz belli olacak. 1.Eleme turu maçları 2 ve 9 Temmuz tarihlerinde, biz yada ülkemizi temsil edecek ekibinde katılacağı 2.Eleme turu maçlarıysa 16 ve 23 Temmuz tarihlerinde oynanacak. 




Yaptığım paylaşımdaki bütün takımların bizim rakibimiz olma ihtimali tabiki mevcut değil. UEFA ülkelerin coğrafi durumlarını ve bazı diğer kriterleride değerlendirerek takımları kura öncesi ayrı torbalarda yer alacak şekilde ayarlıyor ve eşleşmelerde bu torbalarda seri başı ve seri başı olmayan takımların karşılıklı eşleştirilmesiyle oluşuyor. Temsilcimizin 2.Eleme Turunda seribaşı olması çok büyük bir olasılık olarak görülmekte. Muhtemelen 1-2 hafta içerisinde tam katılımcı listesi Uefa tarafından duyrulduğunda bu hususta kesinlik kazanacaktır. Son bir hatırlatma daha. UEFA'nın son anda bu takımları MATCH FIXING yani Şike, Finansal Fair-Play gibi problemlerinden dolayı turnuva dışında bırakma hakkı bulunmakta.

Buyrun Avrupa Ligi 1. ve 2. Eleme turunda yer alması muhtemel takımların listesi. 


1.ELEME TURUNDAN KATILAN ÜLKELER


Bu eleme turunda toplam 104 ekip yer alacak. Aşağıda 101 takımın geleceği kontenjana dair ülke sıralamaları yer alıyor. Bunlara ek olarak UEFA FAIR-PLAY Sıralamasında en üstte yer alan 3 ülkeden gelecek 3 ekip daha bu listeye eklenecek. (uefa.com - Bu Kontenjandan Hollanda, İngiltere ve Serbest İrlanda 1'er fazla takım gönderme hakkına sahip oldu. (Go Ahead Eagles, West Ham United, University College Dublin)

ROMANYA (N3)

Kupa Finali Steaua – Universitatea Cluj (U.Cluj küme düştü, Steaua son haftaya 2 puan farkla lider giriyor, U.Cluj kazanırsa CFR Cluj yerine Targu Mureş yada Steaua’dan 2’nci olan katılacak) kazanamazsa CFR Cluj katılacak. CFR Cluj’un durumuda net değil. CAS Cezası alması gündemde. Ceza alırsa Astra Ploiesti’ye sıra geçebilir.

İSRAİL (N3)

Kupa finalini şampiyon olacak Maccabi Tel Aviv Beersehva’ya karşı 6-2 kazandı. Kupadan giden yok. 4’üncü sırayı alacak Beitar Jerusalem, Maccabi Haifa yada Maccabi Petah Tikva’dan birisi katılacak.

KIBRIS RUM KESİMİ (RU & N3)

Kupayı APOEL, AEL Limassol karşısında 4-2 kazandı. Kupadan giden yok. 3’üncü ve 4’üncü olacak AEK Larnaca, Apollon Limassol, Omonoia Nicosia yada Anorthosis’ten 2’si katılacak.

DANİMARKA (RU & N3)

Kupayı FC Copenhagen, Vestjaelland’a karşı 3-2 ile kazandı. Kupadan FC Copenhagen gidiyor. Diğer giden iki ekip Brondby ve Randers oluyor.


HIRVATİSTAN (RU & N3)

Kupayı Dinamo Zagreb, RNK Split’e karşı 1-0 kazandı. Kupadan giden yok. Muhtemel rakipler Hajduk Split, Lokomotiva Zagreb, NK Zagreb 3’lüsünden 2’si.


POLONYA (RU & N3)

Burası karışık. Kupayı Legia aldı. Şampiyon olamazsa Kupadan gidiyor. Diğer 2 ekip 3’üncü ve 4’üncü olacak.

  
BELARUS (RU & N3)

Şampiyon BATE Soligorsk karşısında Kupayıda aldı. Kupadan giden yok. 3’üncü Naftan ve 4’üncü Shakhtar Soligorsk eleme turuna gidenler.

İSKOÇYA (RU & N3)

30 Mayıs’ta Inverness-Falkirk Kupa finalinde karşılaşacaklar. Inverness kazanırsa Aberdeen ve St.Johnstone, Falkirk kazanırsa Aberdeen ve Inverness elemeye katılacaklar.

İSVEÇ (CW & RU & N3)

Kupa galibi Göteborg (Örebro’yu yendiler) AIK ve Elfsborg elemeye katılıyorlar.

BULGARİSTAN (CW & RU & N3)

Kupa finali 30 Mayıs’ta Levski Sofia ile Cherno More arasında. 2’sinde Düşme Şampiyonasında ama düşmeyecekler. Kupadan o 2’sinden biri gidiyor. Diğer 2 kalan kontenjan Lig 2’ncisi ile 3’üncüsü olacak. (Beroe, Litex görünüyor)

NORVEÇ (CW & RU & N3)

Kupayı Molde, Odd’a karşı kazandı. Kupadan giden yok. Rosenborg, Odd ve Stromsgodset elemeye katılacak.

SIRBİSTAN (CW & RU & N3)

Kupayı Cukaricki Partizanı 1-0 yeni kazandı. Elemeye katılanlar Crvena Zvezda, Cukaricki ve Vojvodina

MACARİSTAN (CW & RU & N3)

Kupayı Ferencvaros Videoton’u 4-0 yenip kazandı. Elemeye gidenler Ferencvaros, MTK, Debrecen

SLOVENYA (CW & RU & N3)

Kupayı Koper, Celje’yi yenip kazandı. Elemeye katılanlar Celje, Domzale ve Koper

SLOVAKYA (CW & RU & N3)

Kupayı Trencin, Senica’yı yenip kazandı. Elemelere Zilina, Spartak Trnava ve Slovan Bratislava gidiyor.

MOLDOVA (CW & RU & N3)

Kupayı Sheriff, Dacia’yı yenip kazandı. Elemelere Dacia, Sheriff ve FC Tiraspol gidiyor.

AZERBAYCAN (CW & RU & N3)

3 Haziranda Qarabag-Neftchi Kupa finali oynayacak. Elemeye gidenler kesin. Inter Bakü, Gabala ve Neftchi Bakü.

GÜRCİSTAN (CW & RU & N3)

Kupayı Dinamo Tiflis, Samtredia’yı 5-0 yenip kazandı. Elemelere gidenler Dinamo Batum, Dinamo Tiflis ve Tskhinvali

KAZAKİSTAN (CW & RU & N3)

Kairat Almaty, Aktobe’yi yenip kupayı kazandı. Elemelere gidenler Aktobe, Kairat Almaty ve Ordabasy

BOSNA-HERSEK (CW & RU & N3)

27 Mayıs’ta Siroki Brijeg-Olimpik Sarajevo galibi kupayı kazanacak. Bu maçın galibi ile birlikte diğer elemelere katılanlar 2’nci ve 3’üncü olacak 2 takım olacak.

FİNLANDİYA (CW & RU & N3)

Kupayı HJK, Inter Turku’yu yenip kazandı. Elemelere katılanlar Seinajoki JK, Lahti ve VPS Vaasa

İZLANDA (CW & RU & N3)

KR, Keflavik’i yenip kupayı kazandı. Elemelere gidenler Hafnarfjördur, KR Reykjavik ve Vikingur Reykjavik

LETONYA (CW & RU & N3)

Jelgava Ventspils'i yenip kupayı kazandı. Skonto, Jelgava ve FK Liepaja elemelere giden takımlar.
  
KARADAĞ (CW & RU & N3)

Mladost Podgorica, OFK Petrovac’ı yenip kupayı kazandı. Elemelere giden takımlar Sutjeska, Buducnost ve Mladost Podgorica

ARNAVUTLUK (CW & RU & N3)

Kupa finali 29’unda Kukesi ile Laçi arasında. Kukesi kazanırsa gidenler Kukesi, Partizani ve KF Tirana olacak. Laçi kazanırsa gidenler Laçi, Kukesi ve Partizani olacak.

LİTVANYA (CW & RU & N3)

Kupayı Zalgiris, Atlantas’ı yenerek kazandı. Elemelere gidenler Kruoja, Atlantas ve Trakai


MAKEDONYA (CW & RU & N3)

Kupayı Rabotnicki Teteks’i yenerek kazandı. Elemelere gidenler Rabotnicki, Shkendiija ve Renova oldu.

SERBEST İRLANDA (CW & RU & N3)

Kupayı St.Patrick’s Derry City’i mağlup ederek kazandı. Elemelere gidenler Cork City, St.Patrick’s ve Shamrock Rovers

LÜKSEMBURG (CW & RU & N3)

Kupa Finali Differdange ile Dudelange arasında oynanacak. Sıralamada henüz bir netlik yok ama 2,3 ve ,4'üncü sırada bulunan ekiplerin katılması yüksek ihtimal.

MALTA (CW & RU & N3)

Kupayı Hibernians’ı yenen Birkirkara kazandı. Elemelere Valletta, Birkirkara ve Balzan Youths katılıyor.

LİECHTENSTEİN (CW)

Kupa Galibi Vaduz elemelere katılıyor.

 KUZEY İRLANDA (CW & RU & N3)

Kupayı Portadown’u yenen Glentoran kazandı. Elemelere Linfield, Glenavon ve Glentoran katılıyor.

GALLER (CW & RU & N3)

Kupayı Newtown’u yenen TNS kazandı. Newtown Avrupa Ligi Play-Off’unda Aberystwyth’i yendi. Elemelere Bala Town, Airbus UK ve Newtown katılıyor.

ERMENİSTAN (CW & RU & N3)

Kupayı MIKA’yı yenen Pyunik kazandı. Elemelere Ulisses Yerevan, Shirak Gyumri ve Mika katılıyor.

ESTONYA (CW & RU & N3)

Kupa Finali 30’unda Paide Linnameeskond ile Kalju arasında oynanacak. Kupa galibi ile birlikte Sillamae Kalev ve Flora elemelere katılacak.

FAROE ADALARI (CW & RU & N3)

Kupayı Vikingur finalde HB’yi yenerek kazandı. HB, Vikingur ve NSI Runavik elemelere katılacak takımlar.

SAN MARİNO (CW & RU)

Kupayı Folgore Murata’yı yenerek kazandı. Şampiyonluk Play-Off finalini Folgore Juvenes/Dogana'yı bu gece mağlup ederek kazandı ve Şampiyonlar Ligi elemesine katılmayı garantiledi. Kupadan giden olmayınca Play-Off finalisti Juvenes Elemelere giden ekip oldu. Diğer giden ekibi statülerini anlayamadığım için çözemedim. Kimin katıldığıda pek önemli değil zaten. Sonuçta San Marino :)

ANDORRA (CW & RU)

Kupayı FC Santa Coloma’yı yenen Sant Julia kazandı. Elemelere Sant Julia ve Lusitanos katılacak.
  
CEBELİTARIK (CW)

30.05 tarihinde Lincoln Red Imps ile Lynx Kupa finalinde karşılaşacaklar. Lynx kazanırsa Elemelere katılacak kaybederse College Europa elemelere katılacak.



2.ELEME TURUNDAN KATILAN ÜLKELER

Birinci eleme turunu geçen 52 ekibe bu turda ülkemiz temsilcisininde yer aldığı 14 ekip daha eklenecek. Toplam 66 ekipten 33'ü 3.Eleme Turunda mücadele etmeye hak kazanacak.

BELÇİKA (N4)


Kupayı finalde Anderlecht’i yenen Club Brugge kazandı. Anderlecht direkt gruplardan mücadeleye başlıcak. Standard Liege 3.Eleme’den katılacak. 2.Eleme turundan katılacak ekip Charleroi ile Mechelen arasında oynanacak maçtan sonra belli olacak.


TÜRKİYE (N4)

Kupa finalinde Bursaspor ile Galatasaray karşılaşacak.  Bursaspor CAS’tan cezalı durumda. Beşiktaş gruplara direkt katılıyor. Başakşehir’in ceza almasıda muhtemel ve Mersin İY’da gerekli Lisansı alamadı. Bu durumda Trabzonspor 3.Eleme’den Konyaspor ise 2.Elemeden mücadele etmeye başlıyor.

YUNANİSTAN (N4)

Kupa finalinde Olympiakos Xanthi’yi yenerek şampiyon oldu.   Kupadan giden yok. Play-Off’u 3’üncü tamamlayan ekip katılacak.

İSVİÇRE (N4)

Kupa finali Basel ile Sion arasında.  Sion kazanırsa Zürich Basel kazanırsa St.Gallen yada Sion katılacak.

AVUSTURYA (N4)

Kupa finali Austria Wien ile Salzburg arasında oynanacak. Salzburg kazanırsa Wolfsberger, A.Wien kazanırsa Altach bu kontenjanın sahibi olacak.

ÇEK CUMHURİYETİ (N4)

Kupa finali 27 Mayıs’ta Jablonec ile Liberec aasında oynanacak. Kupayı Jablonec kazanırsa Pribram, Liberec kazanırsa Mlada Boleslav bu kontenjandan 2.Eleme’ye dahil olacak.

 ROMANYA (RU)

Son hafta sonuçlarına göre Steaua Bucharest yada ASA Targu Mureş

İSRAİL (RU)

Hapoel Beer Sheva

KIBRIS RUM KESİMİ (CW)

Kupayı APOEL, AEL Limassol karşısında 4-2 kazandı. Kupadan giden yok. 2’inci olacak AEK Larnaca, Apollon Limassol, Omonoia Nicosia yada Anorthosis’ten 2’si katılacak.
  
DANİMARKA (CW)

Kupayı FC Copenhagen, Vestjaelland’a karşı 3-2 ile kazandı. Kupadan FC Copenhagen gidiyor.

HIRVATİSTAN (CW)

Kupayı Dinamo Zagreb, RNK Split’e karşı 1-0 kazandı. Kupadan giden yok. 2’nci olan NK Rijeka

POLONYA (RU & N3)

Kupayı Legia aldı. Şampiyon olamazsa Kupadan gidiyor. Olursa 2’nci olan ekip diğer ekip gidecek.
  
BELARUS (CW)

Şampiyon BATE Soligorsk karşısında Kupayı aldı. Kupadan giden yok. 2’nci Dinamo Minsk gidiyor.

İSKOÇYA (CW)

30 Mayıs’ta Inverness-Falkirk Kupa finalinde karşılaşacaklar. Inverness kazanırsa bu kontenjandan gidecek, Falkirk kazanırsa kontenjanın sahibi Falkirk olacak.
   
KAYNAKLAR:

Kaynak belirterek paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder