25 Aralık 2012 Salı

Yüksek Danışma Kurulumuz ilk toplantısını yaptı




Kulüp Tüzüğümüzün 40.ve 41.maddelerinde oluşumu, görev ve yetkileri belirlenen Yüksek Danışma Kurulumuzun ilk toplantısı Dedeman Hotelde yapıldı. Başkanlığa İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi'nin Başkan Yardımcılığına Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ömer Ersöz'ün seçildiği Yüksek Danışma Kurulu gündem dahilinde yaptığı toplantıda kurumsallaşma başta olmak üzere birçok konuda görüş alış verişinde ve tavsiyelerde bulundu. 



Ahmet Şan başkanlığındaki Yönetim Kurulumuz tarafından kulüp tüzüğümüzün 40.ve 41.maddelerinde oluşumu, görev ve yetkileri belirlenen Yüksek Danışma Kurulu, belirlenen gündem dahilinde ilk toplantısını Dedeman Hotelde gerçekleştirdi.


Ev sahipliğini Kulüp Başkanımız Ahmet Şan'un yaptığı toplantıya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi, Eski Milletvekili Ahmet Işık, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Ticaret Odası Meclis Başkanı Seyit Karaca, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ömer Ersöz, AKTİSAD Başkan Yardımcısı Servet Çetin, ASKF Genel Başkanı Remzi Ay, TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar, TÜFAD Başkanı Ali Bingöl, TFFHGD İl Başkanı Deniz Çoban, Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Öner, İl Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Düzkaya, TÜRFAD Başkanı Dursun Seyis, Eski Kulüp Başkanlarımız Mehmet Köseoğlu, Mustafa Bayram ve Mehmet Ali Kuntoğlu, yönetim kurulu üyelerimiz ve kulübümüzde 1 yıldan fazla süreyle görev yapmış yöneticilerimiz katıldı.



Toplantının açılış konuşmasını yapan Kulüp Başkanımız Ahmet Şan, tüzükle birlikte belirlenen Yüksek Danışma Kurulunun oluşmasıyla birlikte Torku Konyaspor'umuzun başta kurumsallaşma olmak üzere birçok alanda önemli mesafeler kat edeceğine inandığını söyleyerek "Geride kalan 14 aylık görev süremiz içerisinde hedeflerimiz doğrultusunda Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte Torku Konyaspor'un içerisinde bulunduğu durumdan kurtulması adına ciddi çalışmalar yaptık. Mutlaka ki bu işler yalnızca bizim gayretlerimizle, sponsorlarımızın ve destekçilerimizin ciddi katkılarıyla olmuyor. Bu işe tüm Konya'nın ve Konyaspor'a gönül veren herkesin sahip çıkması gerekiyor. Yüksek Danışma Kurulumuzda bu konuda öncülük yapacak ve tavsiyeleriyle, katkılarıyla kulübümüze önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.



Başkanımızın açılış konuşmasının ardından Yüksek Danışma Kurulu Başkan ve Başkan Yardımcısı seçimine geçildi. 



Kulüp Başkanımızın önerisi üzerine Yüksek Danışma Kurulu Başkanlığına İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Başkan Yardımcılığına ise Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ömer Ersöz seçildi.



Katılımcılara gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Ali Selvi, "Torku Konyaspor konusunda şehrin her kademesi ve şehirde yer alan herkes üzerine düşeni elinden geldiği kadarıyla yapmak zorunda. Konyaspor, sadece yönetimlerin, sıkışıldığı zaman destek için kapısı çalınan Büyükşehir Belediyesi'nin, sponsorların ve diğer destekçilerin değil tüm Konya'nın takımı. Toplanan bu camianın spor ve Konyaspor konusunda yapacağı çok şey var. Bir araya gelerek işleri kolaylaştırır ve sorunların üstesinden geliriz. Çözüm (sorunun nasıl oluştuğundan ziyade) sorunların çözümü için neler yapılacağıdır" şeklinde konuştu. 



Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Ali Selvi'nin konuşmasının ardından yeniden söz alan Kulüp Başkanımız Ahmet Şan, 14 aylık görev süreleri içerisinde yapılan çalışmalar ve bundan sonra uygulanacak yol planı hakkında katılımcılara bilgi verdi.



Kısa, orta ve uzun vadeli olmak üzere 3 aşamadan oluşan bir yol planının çizilerek hayata geçirilmesi için ilk adımların atılması gerekliliğinin altını çizen Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Ali Selvi, "Kurumsallaşma konusu çok önemli. Tüm kurumlar işin içerisinde olmalı. Artık bağışlarla kulüpler ayakta kalamaz. Şirketleşme gerçekleştirilerek nama yazılı hisse senedi satışı yapılıp herkes işin içine çekilmeli. Kurumlar şifahi olarak değil gönüllü olarak işin içerisinde olmalı"dedi.



Katılımcılarda Yüksek Danışma Kuruluna görüşlerini sunarak tavsiyelerde bulundu.



3 saati aşkın süren toplantı, tavsiye kararlarının yazılı olarak Yönetim Kurulumuza sunulması ve bir sonraki toplantıda buluşmak üzere sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder