17 Ekim 2012 Çarşamba

Yeni Konya Stadyumun temeli düzenlenen törenle atıldı


Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak 42.000 kişilik Yeni Konya Stadyumunun temeli Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katılımlarıyla atıldı. UEFA kriterlerine uygun olarak yapılacak stadyum, 400.000 metrekarelik bir alanda 90.000 metrekare kapalı alanda 42.000 seyirci kapasiteli olacak. Tamamı kapalı tribünlerden oluşacak stadyumda zeminden ısıtmalı futbol sahası, ısıtmalı koltuklar, localar, alışveriş merkezleri, restoranlar, amatör spor kulüplerine tahsis edilecek antrenman alanları, ofisler, 84 turnike, 22 asansör bulunacak. 

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Konya’nın en büyük spor yatırımı olan Yeni Stadyumun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, milletvekilleri, Vali Vekili Hasan Karakaş, rektörler, Selçuklu, Meram, Karatay Belediye Başkanları, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, oda başkanları, genel müdürler, Kulüp Başkanımız Ahmet Şan, yöneticilerimiz, Anadolu Selçuklu Sor Kulübü Başkanı Mehmet Günbaş ve yönetim kurulu üyeleri, Torku Konyaspor ve Anadolu Selçuklu Spor teknik direktörleri ile futbolcular, taban birlikleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, spor yatırımlarıyla Konya’nın bir spor şehri haline geldiğini belirterek yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Amaçlarının Konya’yı geçmişi kadar görkemli ve başarılı bir geleceğe hazırlayarak 21.yüzyılda da geçmişi kadar önemli bir şehir haline getirmek olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bunun hükümetin 2023 vizyonuna da uygun bir hedef olduğunu söyledi.

Belediye olarak 2023 vizyonu çerçevesinde çok sayıda yatırımı hayata geçirdiklerini, bu yatırımlarla 2023 vizyonunu daha erkene çekmeye, bütün hizmetleri daha önce tamamlamaya gayret gösterdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, “En önemli eksiklerimizden biri de Konya’nın dünyanın önemli şehirlerinde var olan UEFA kriterlerine uygun, Avrupa ve dünya şampiyonalarının düzenlenebileceği bir Olimpiyat Köyü, stadyum idi. Şimdi Konya spor tarihi açısından bir dönüm noktasındayız. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla imzaladığımız protokolle Konyamıza UEFA kriterlerine uygun bir stadyum, olimpik yüzme havuzu, 10 bin kişilik spor salonu ve kongre merkezi, veledrom, sporcu otelleri, hentbol ve tenis kortları, su kayağı tesisleri ve büyük bir kompleks yapmayı kararlaştırdık. Bu çalışmayla Konyamız gerçek bir spor şehri haline gelmiş olacak”dedi.

Marka şehir olmak için böyle tesislere ihtiyaç olduğunu, dünyada birçok önemli şehrin stadyum isimleri ve futbol takımları ile anıldığını vurgulayan Başkan Akyürek, Konya Stadyumu’nun futbol topu şeklindeki Selçuklu mimarisinden esinlenerek hazırlanan tasarımının herkesin aklında kalacağını, dünyanın önemli stadyumlarından biri olacağını vurguladı.

Daha sonra konuşan Vali Vekili Hasan Karakaş, bu tesislerden yetişecek sporcuların Türkiye ve dünya şampiyonları olarak Türk bayrağını dalgalandırmaları temennisinde bulundu.

Yeni Stadyum ile Konya’nın İç Anadolu’nun en büyük spor şehri haline gelmiş olacağını, bunun Konya adına bir gurur ve iftihar vesilesi olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, hükümetin adeta yağmur olup hizmetleriyle Konya’ya sağanak sağanak yağdığını söyledi.

Bakanlığının Konya’daki öğrenci yurtları ve sporla ilgili yatırım ve hizmetleri hakkında bilgi veren Bakan Kılıç, “Ülkenin dört bir yanını benzer hizmetlerle donatmaya devam ediyoruz. Çünkü bir medeniyet geçmişimiz var. Gençlerimizi medeniyet köklerimizle buluşturmamız lazım. Köklerini geçmişe, dallarını geleceğe uzatan nesiller için bu yatırımlara devam edeceğiz” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in hükümetin 2023 vizyonunda yer alan hizmetleri gerçekleştirmesi nedeniyle kendisini yürekten tebrik ettiğini kaydeden Bakan Kılıç, “Konya’ya dünyanın en güzel spor tesislerini de kazandırsak bu şehir geçmişte ve gelecekte sadece Hazreti Mevlana ile anılmayı tercih edecektir. Bu stadyum Hazreti Mevlana’nın çağları delip gelen eşsiz çağrılarını daha fazla insana duyurabileceğimiz bir mekan haline gelecektir” dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise, dünya ölçeğinde bir şehir olmak için o şehrin entegre bir şekilde yükselmesinin önem taşıdığını vurgulayarak, şehri gençlikle, insanları şehrin bütünüyle birleştiren büyük bir projenin temelini attıklarını dile getirdi.

Konuşmasında gençlere de tavsiyelerde bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Sporu güzelleştirecek olan Hazreti Mevlana’nın ahlak derinliğidir. Konya’da sporu ve tribünleri güzel ahlakla taçlandıracağız. Mevlana ahlakını sporla birleştirmek Konya’nın spora yapacağı önemli bir katkı olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Davutoğlu, Bakan Kılıç, Başkan Akyürek ve protokol üyeleri hep birlikte butona basarak Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Yeni Stadyumun temelini attılar. UEFA kriterlerine uygun olarak yapılacak stadyum, 400.000 metrekarelik bir alanda 90.000 metrekare kapalı alanda 42.000 seyirci kapasiteli olacak. Tamamı kapalı tribünlerden oluşacak stadyumda zeminden ısıtmalı futbol sahası, ısıtmalı koltuklar, localar, alışveriş merkezleri, restoranlar, amatör spor kulüplerine tahsis edilecek antrenman alanları, ofisler, 84 turnike, 22 asansör bulunacak.


  








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder